13 népszerű rajzfilm, amit egyes országokból kitiltottak

  • 1 év ago
  • 38927 Views
  • 4 1
13 népszerű rajzfilm, amit egyes országokból kitiltottak

Függetlenül attól, hogy felnőtt vagy-e vagy gyerek, valószínűleg rendelkezel a saját kedvenc rajzfilm listáddal. Sajnos néhány rajzfilmet több országban betiltottak.

5) Balu kapitány kalandjai

Betiltva: Először az USA-ban és Japánban, majd később az egész világon

Ok: Hamis nézetek és sztereotípiák a törvényekről és a propagandáról az ázsiai országokkal kapcsolatban.

Intézkedések: Egy epizód betiltása az egész világon. A második epizód tilalma Japánban és ideiglenesen betiltották az USA-ban.

Egy epizódban Baloonak volt egy ajándék doboza, amit szállítani kellett és abban egy bomba volt. A medve csak azért engedte el, mert nem tudta mi van benne. Így a gyerekek megtanulják a kifejezés ellentétjét ,,a törvény tudatlansága nem mentség.” A második ellentmondásos epizód a ,,Last Horizons”. A cselekmény szerint a háborús pandák kihasználják Baloot, hogy meghatározzák az elveszett város helyét a további támadásokért. Sokan észrevették a hasonlóságot valódi történelmi eseményekkel.

6) Tom és Jerry

Betiltva: A világ minden táján.

Ok: Dohányzás, alkohol, káros anyag felhasználás és erőszak.

Intézkedések: Egyes epizódokat betiltottak, jeleneteket töröltek és karaktereket kicseréltek.

Az 50 éves sugárzás alatt számos jelenetet töröltek, újra szinkronizáltak vagy levették a képernyőről, mivel az 1940-es években bemutatták az amerikai életet. De sokan úgy gondolják, hogy a rajzfilm fő problémája a bűntelen erőszak. Tomot bántalmazzák a rosszindulat miatt és Jerry számára nem tilos a macskát kigúnyolni. Az egér nem kap negatív állásfoglalást a nézőktől, mivel pozitív karakternek kell lennie.

7) A Simpsons család

Betiltva: Először az USA-ban, majd Brazíliában és később a világ minden táján.

Ok: Erőszak, családi értékek megalázása, rendezetlen viselkedés, sértő közszereplők és országok.

Intézkedések: Egyes epizódokat levettek a képernyőről különböző országokban.

Az USA-ban még mindig sok érv van erre a provokatív rajzfilmre a családi értékek rombolása és a gyerekek magatartásának nem megfelelő példái miatt (például Bart Simpson). Rio turisztikai részlegén egy epizódot túlságosan erőszakosnak találtak és azzal fenyegetőztek, hogy beperelik a rajzfilm alkotóit. A cselekmény szerint a karakterek olyan brazil városokhoz mennek, mint a dzsungelben ugráló majmok. Ennek az epizódnak a lejátszása még tilos. Bár a rajzfilm a szólásszabadságáért küzd, a szerzők néhány ország felé meglehetősen türelmesek. Homer nem iszik sört és nem eszik szalonnát az UAE adásokban. Ezenkívül a Vatikán úgy gondolja, hogy a sorozat „reális és okos”.

1 2 3 4