10 magával ragadó film az emberi kitartásról

  • 1 év ago
  • 9844 Views
  • 3 0
10 magával ragadó film az emberi kitartásról

A Magyar Értelmező Kéziszótár jelentése szerint a kitartás egy bizonyos állapot kitűrését, kiállását jelenti, vagyis állhatatosságot. Kitartással sok mindent véghez lehet vinni. Az alábbi filmek középpontjában is a kitartás kapott főszerepet.

8. Az élet fája /The Tree of Life, 2011/

Az élet fája /The Tree of Life, 2011/

Jack O’Brien (Sean Penn) építész, immár megfáradt, megtört emberként egy sorsfordító szellemi utazásra indul mikor öccse halálának évfordulóján visszagondol gyerekkorára, azokra az évekre, mikor szigorú apja és szerető anyja mellett férfivá ért. Gondolatai nem csak saját életét, de az egész emberiség lényegét helyezik számára új megvilágításba.

9. Gravitáció /Gravity, 2013/

Gravitáció /Gravity, 2013/

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) tapasztalatlan űrhajós, azonban mikor egy meteorraj megsemmisíti az űrbázist ahol doglozik, elveszti társait. A földi irányítással minden kapcsolata megszakad, ő és az életben maradt Kowalski (George Clooney) magukra hagyaatva sodródnak az űrben magatehetetlenül. Ryanen eluralkodik a pánik, amikor rádöbben, hogy csak magára számíthat, a hazafele vezető út viszont több olyan buktatót rejt, melyekre senki sem készíthette fel.

10. Terminál /The Terminal, 2004/

Terminál /The Terminal, 2004/

Viktor Navorski New Yorkba utazik, de a John F. Kennedy repülőtéren arról értesül, hogy kelet-európai hazájában egy államcsíny következtében útlevele egy épp nem létező országból való, így nem léphet be Amerikába. Amíg tart a háború, se haza, se máshova nem utazhat, de még csak a repülőteret sem hagyhatja el. Hetek, hónapok telnek el, és világa a Terminálra szűkül. Abszurd világ ez, ahol találkozik jóval és rosszal, kicsinyességgel és nagyképűséggel, de a szerelem is rátalál. Viktor egy idő után maga lesz a reptér csodája, a bürökrácia porszeme és a biztonsági főnök rémálma.

16 sztár, akinek még sosem láttuk a testvérét

(Forrás: Filmezzünk.hu)

1 2 3