10 magával ragadó film az emberi kitartásról

  • 1 év ago
  • 9843 Views
  • 3 0
10 magával ragadó film az emberi kitartásról

A Magyar Értelmező Kéziszótár jelentése szerint a kitartás egy bizonyos állapot kitűrését, kiállását jelenti, vagyis állhatatosságot. Kitartással sok mindent véghez lehet vinni. Az alábbi filmek középpontjában is a kitartás kapott főszerepet.

5. Életrevalók /Intouchables, 2011/

Életrevalók /Intouchables, 2011/

Philippe, a gazdag francia arisztokrata párizsi lakosztályában állandó ápolót keres maga mellé, ugyanis egy baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. Az állásra rengetegen jelentkeznek, közöttük Driss, egy szenegáli fiatalember, aki most szabadult a börtönből. Két egymás számára ismeretlen világ találkozik, kettejük között azonban a bolondos és vakmerő kalandok során életre szóló barátság szövődik.

6. Gettómilliomos /Slumdog Millionaire, 2008/

Gettómilliomos /Slumdog Millionaire, 2008/

Indiában is nagy népszerűségnek örvend a Legyen Ön is milliomos!, ám a lehetőség ott sem jár mindenkinek. Főleg, ha egy egyszerű utcagyerekről, Jamal Malikról beszélünk, aki a közönség és a műsorvezető döbbenetére magabiztosan válaszolja meg az egyre nehezedő kérdéseket. Hogy honnan tudja a helyes megoldásokat, arra a kérdések mögött kibontakozó élettörténete adja meg a választ, de a csodás véletlenekben nem mindenki hisz fenntartások nélkül.

7. A következő három nap /The Next Three Days, 2010/

A következő három nap /The Next Three Days, 2010/

Lara Brennant (Elizabeth Banks) megölt egy nőt. A bizonyítékok is alátámasztják a gyilkosságot, fellebbezésnek nincs helye, és 20 év börtönbüntetést kap. Férje, John (Russell Crowe) nem tud belenyugodni az ítéletbe, eleinte törvényes eszközökkel próbálkozik, de azok semmilyen eredményt nem hoznak. John felkeresi Damon Penningtont (Liam Neeson), akinek már hétszer sikerült különböző börtönökből megszöknie, és ismeri a dörgést. Így John a tapasztalt Pennington segítségével elkészíti a tervet, hogy hogyan szöktesse meg a feleségét, aki természetesen nem sejt semmit.

1 2 3