10 karaktertípus, amelyeket nők és férfiak egyaránt eljátszottak

  • 2 év ago
  • 3809 Views
  • 1 0
10 karaktertípus, amelyeket nők és férfiak egyaránt eljátszottak

Akárcsak a társadalom általában, a filmvilág is változik az évek során, szélesítve látókörüket és megtörve a sztereotípiákat. A korábban csak férfiak számára írt szerepeket most mindkét nem képviselői játszhatják. Vadnyugati hódítók, katonák, bankárok, sőt háborús robotok is – ezek és sok más kép már elvesztette nemi hajlamait. Azonban még mindig sok vitát folytatnak arról, hogy melyik nem teljesít jobban bizonyos szerepekben.

9) Kalózok

10 karaktertípus, amelyeket nők és férfiak egyaránt eljátszottak

Talán a filmvilág nem ismer derűsebb vagy karizmatikusabb kalózt, mint Jack Sparrow. A Johnny Depp által játszott kultikus franchise karaktere a nézők milliói szerette a világ minden tájáról, szellemességének, kalandvágyának, valamint hajthatatlan kapzsiságának köszönhetően. Egyébként Sparrow karakterét és sajátosságait maga Johnny Depp alkotta meg, akit Keith Richards, a The Rolling Stones gitárosának képe ihletett.

Ugyanakkor nincs annyi kalóznő, akit a nagy képernyőn láthattunk. Összehasonlíthatjuk viszont Angelicát, Feketeszakáll lányát, akit Penélope Cruz alakít, Jackkel, aki egy kis szeretet is fűz hozzá. Egész élete nagy játék számára. Karaktere némileg hasonlít Jack Sparrow-ra – ravasz, céltudatos, jó humorérzékkel rendelkezik, és mesterien hazudik a saját érdekében.

10) Bosszúállók

10 karaktertípus, amelyeket nők és férfiak egyaránt eljátszottak

A bosszú témája, amelyet hidegben jobban tálalnak, valószínűleg soha nem veszíti el népszerűségét a filmművészetben. John Wick, Kill Bill, Oldboy – nem valószínű, hogy vannak olyan emberek, akik még soha nem hallottak ezekről a thrillerekről. Amikor a bosszúállókról beszélünk, nem feledkezhetünk meg a Törvénytisztelő polgár című filmben Gerard Butlerről sem. Clyde Sheltonja céltudatos és abszolút hidegvérű ember. Leginkább arra vágyakozik, hogy megbosszulja családját, és bebizonyítsa a korhadt jogrendszer romlottságát, és semmi sem állítja meg útközben. Butler karaktere rendkívül meggyőző és kifejező – és még hatalmasnak is mondhatjuk. Kegyetlen cselekedetei ellenére a nézők továbbra is együtt éreznek vele.

Az Ígéretes fiatal nő című új thrillerben Carey Mulligan volt az, aki kipróbálta magát egy bosszúálló szerepében: karaktere, Cassandra – egy fiatal nő, aki elakadt egy zsákutcában. Éjszaka olyan férfiakra vadászik, akik mohóak a védtelen lányok után. Komoly leckét ad nekik. Cassie-nek egyértelmű célja és motívuma van, mert bosszút áll a múlt eseményeiért, amelyek tönkretették az életét. A karaktert nem sebezhetetlen szuperhősként mutatják be, kevésbé kifinomult, mint Clyde Shelton, és tervei nem annyira bonyolultak, mint az övé. Ennek ellenére Mulligan élénk játéka különféle dicséreteket érdemel, és a kritikusok többsége ezt a tényt ki is emelte

//Mink Olívia//

Így néznek ki a Csúcsformában sztárjai napjainkban!

(Via Brightside)

1 2 3 4