10 karaktertípus, amelyeket nők és férfiak egyaránt eljátszottak

  • 2 év ago
  • 3810 Views
  • 1 0
10 karaktertípus, amelyeket nők és férfiak egyaránt eljátszottak

Akárcsak a társadalom általában, a filmvilág is változik az évek során, szélesítve látókörüket és megtörve a sztereotípiákat. A korábban csak férfiak számára írt szerepeket most mindkét nem képviselői játszhatják. Vadnyugati hódítók, katonák, bankárok, sőt háborús robotok is – ezek és sok más kép már elvesztette nemi hajlamait. Azonban még mindig sok vitát folytatnak arról, hogy melyik nem teljesít jobban bizonyos szerepekben.

7) Csalók és szélhámosok

10 karaktertípus, amelyeket nők és férfiak egyaránt eljátszottak

A Danny Ocean és barátai bűnügyi kalandjairól szóló trilógia a filmtörténelem klasszikusává vált. Nem meglepő, hogy Gary Ross úgy döntött, hogy spin-off-ot készít női szereplőkkel, ahol a fő szerepet Sandra Bullock játszotta. Míg azonban a férfi szélhámosok érthető és egyértelműen meghatározott okokból rablásokat folytattak, és a néző elegendő információt kapott a szereplőkről, a női szereplők cselekedetei az Ocean’s 8: Az évszázad átverése című filmben nem voltak motiváltak, bármennyire is színesek és lenyűgözőek voltak.

A Riviéra vadorzói című vígjáték szereplői is némi átalakuláson mentek keresztül a 2019-es feldolgozásban. Michael Caine karaktere a filmben az arisztokrácia, a nemesség és a jó modor igazi megtestesítője volt. Ebben az értelemben Anne Hathaway-ből hiányzik a finomság és a kecsesség. Ugyanakkor Steve Martin és Rebel Wilson karakterei egyszerűek és durvák, míg Penny kissé vulgárisabb és pofátlanabbnak bizonyult.

8) Géniuszok

10 karaktertípus, amelyeket nők és férfiak egyaránt eljátszottak

Természetesen Sherlock Holmes és Beth Harmon tevékenységi területe teljesen különbözik egymástól, de mégis sok közös dolgot találhatunk típusukban és viselkedésükben. Mind a detektív-tanácsadó, mind a sakkozó zseniális abban, amit csinálnak. Elszigeteltek, visszafogottak és nehezen tudják kifejezni érzéseiket. Sőt, Holmes és Harmon gazdag fantáziával rendelkeznek, amely segíti őket céljaik elérésében.

Benedict Cumberbatch és a feltörekvő sztár, Anya Taylor-Joy tökéletesen megmutatták karaktereiket a képernyőn. A szereplőket illetően: Beth-hez képest Sherlock infantilisebbnek tűnik – mint egy olyan ember, aki alkalmanként képtelen megbirkózni a legegyszerűbb házimunkákkal, míg az árvaházban nőtt Harmon csak saját magára támaszkodott, és ellenállt mindennek, amit a sors küldött.

1 2 3 4