10 karaktertípus, amelyeket nők és férfiak egyaránt eljátszottak

  • 1 év ago
  • 3782 Views
  • 1 0
10 karaktertípus, amelyeket nők és férfiak egyaránt eljátszottak

Akárcsak a társadalom általában, a filmvilág is változik az évek során, szélesítve látókörüket és megtörve a sztereotípiákat. A korábban csak férfiak számára írt szerepeket most mindkét nem képviselői játszhatják. Vadnyugati hódítók, katonák, bankárok, sőt háborús robotok is – ezek és sok más kép már elvesztette nemi hajlamait. Azonban még mindig sok vitát folytatnak arról, hogy melyik nem teljesít jobban bizonyos szerepekben.

4) Detektívek, akik rajonganak a gyilkosságokért

10 karaktertípus, amelyeket nők és férfiak egyaránt eljátszottak

A mozi világa sokszor kibontotta a nyomozók és a rendőrök sorozatgyilkosok iránti megszállottságának témáját. Például A bárányok hallgatnak című film Jodie Fosterrel és Anthony Hopkins szereplésével, amely már klasszikussá vált. 2 legújabb, hasonló cselekményű sorozat a Hannibal és a Megszállottak viadala. A „férfi” értelmezés főszereplője az FBI profilolója, Will Graham. Hugh Dancy karakterét kissé antiszociális, de intellektuálisan tehetséges emberként ábrázolják, sok tapasztalattal rendelkezik a kriminológiában és fejlett képzelőerővel, amely segít a bűncselekmények megoldásában, de ez lassan aláássa a pszichéjét.

Sandra Oh ugyanolyan mesterien testesítette meg a megszállott nyomozó szerepét, mint Dancy. Eve Polastri elemzőként nagyon élénk, hihető és kissé földhözragadtabb, mint Will Graham. Rendes szakember és munkamániás, akinek gondjai vannak a házban, szerető férjével otthon. Talán Eve egyszerűsége és Sandra Oh karizmája nyerte el a közönséget, és még a 78. Golden Globe Awards-ra is elhozta a színésznőt.

5) Kémek és titkosügynökök

10 karaktertípus, amelyeket nők és férfiak egyaránt eljátszottak

A nézők hosszú évtizedek óta szeretik nézni, ahogy a titkosügynökök megakadályozzák a nagyszabású katasztrófákat, embereket mentenek meg és meghiúsítják a gazemberek gonosz terveit. James Bond, Jason Bourne, Ethan Hunt – mindezek az akciófilmek szereplői a félelemmentesség, a kitartás és a bátorság igazi megszemélyesítőjévé váltak. A Mission: Impossible franchise főszereplőjét azért érdemes külön megemlíteni, mert a trükkök és mutatványok sok részét maga Tom Cruise hajtotta végre.

Emellett számos titkosügynököt is felidézhetünk olyan női karakterek között, mint Nikita, Salt és Sydney Bristow (Alias). Míg Jennifer Garner karaktere meglehetősen meggyőzőnek és erősnek tűnik, az Angelina Jolie által játszott kém túl sebezhetetlennek látszott, cselekedetei gyakran logikátlanok és rövidlátók voltak.

6) Idegenekkel harcolók

10 karaktertípus, amelyeket nők és férfiak egyaránt eljátszottak

A Ragadozó című film a fantázia thrillerek igazi ikonja, míg Arnold Schwarzenegger a holland őrnagy szerepében rendkívül természetesnek tűnik. Óriási karizmája, kidolgozott teste, és iróniája tette élénkké a karaktert, míg belső karaktere teljesen és egyértelműen kibontakozott.

A nyolcadik utas: a Halál franchise karaktere az, amely népszerűvé tette Sigourney Weavert. Ellen tökéletes példája egy akaratos és bátor nőnek, aki nem idegen az emberi érzelmektől. Tökéletesen irányítja a gránátvetőt, ugyanakkor készen áll az életének feláldozására a macska érdekében.

1 2 3 4