Így néznének ki napjaink leglátványosabb mozifilmjei, számítógépes effektek nélkül

  • 2 év ago
  • 116299 Views
  • 7 7
Így néznének ki napjaink leglátványosabb mozifilmjei, számítógépes effektek nélkül

A filmkészítési folyamatok különböző tippeket és trükköket tartalmaznak, beleértve a speciális effekteket és a számítógépes grafikákat. Néhány olyan természetesnek látszik, hogy nehéz elhinni, hogy nem valódiak.

Éjsötét árnyék, 2012

Éjsötét árnyék

Tim Burton arra törekedett, hogy a filmjét minél hitelesebbé tegye. Ebből a célból a vizuális effektek specialistái minden jelenetet beállítottak, ahol a főszereplő, Johnny Depp villog. Mondanom sem kell, ily módon a vámpír még lenyűgözőbbnek tűnik!

Túl a barátságon, 2005

Túl a barátságon

Ang Lee, a Brokeback Mountain igazgatója szerint a legnehezebb felvétel a juhokkal való jelenetek voltak. A filmeseknek csak 700 állata volt, de a történethez 2500 kellett. Az egyetlen kiút az volt, hogy a számítógéppel pótolja a hiányzó összes juhot.

Birdman, 2014

Birdman

A Birdman-ben a jelenetek egymást követik szinte vágás nélkül, ami sok problémát és kihívást jelentett a filmkészítők számára. Az egyik probléma az volt, hogy a kamera nagyon gyorsan mozgott, így időnként lehetetlen volt megragadni a megfelelő megvilágítást. A megoldás egy speciális számítógépes maszk volt: a rossz felvételek korrigálására szolgáltak szerkesztés közben, és a színészek arcát tökéletes megvilágítással ábrázolták.

1 2 3 4