10 mozisztár, aki egy életre eggyé vált a szerepével

  • 1 év ago
  • 5512 Views
  • 0 2
10 mozisztár, aki egy életre eggyé vált a szerepével

Néha nem is a színészek választják a szerepeiket, hanem a karakter vonzza be az embert, és így megszületik egy váratlan, tökéletes párosítás, amire a közönség egy életen át emlékezni fog. Ritka az ilyen, de amikor megtörténik, akkor az a rajongókban tényleg mély nyomot hagy, és több filmen keresztül követik a figura eseményeit, akár hosszú évekig, évtizedekig is.

Alábbi összeállításunkban bemutatunk tíz olyan színészt, akik egy életre eggyé váltak a szerepükkel:

(1) Keanu Reeves

John Wick/Neo (John Wick- és Mátrix-trilógia)

Keanu Reeves - Neo

Keanu Reeves volt a kiválasztott Neo az 1999-ben kezdődő Mátrix-trilógiában, ahol a gépek által uralt világban adott reményt a maréknyi túlélőnek, hogy minden jobb lesz majd. Gigantikus sikert értek el a filmet, és még Keanu is azt hitte, hogy ez a pályafutásának a csúcsa, egészen addig, amíg 2014-ben meg nem jelent a John Wick. Ahogy Wick karaktere is visszatért a gyilkos élethez, úgy ez is megfelelt Reeves-nél egy bizonyos újrakezdésnek, ami nem is akármilyen lett.

(2) Arnold Schwarzenegger

Terminátor/T-800 (Terminátor-széria)

Arnold Schwarzenegger

James Cameron 1984-ben úgy gondolta, hogy csinál egy kőkemény filmet egy halálosztó robottal a főszerepben, csupán az volt a gond, hogy senki sem tűnt elég nagynak és félelmetesnek. Majd hirtelen bejött a képbe Arnold Schwarzenegger, a testépítők legjobbja, és még az erős osztrák akcentusa sem zavarta a rendezőt, így megszületett a filmtörténelem egyik legismertebb alakja, a Terminátor.

(3) Harrison Ford

Han Solo/Indiana Jones (Star Wars- és Indiana Jones-széria)

Harrison Ford (76 éves)

Harrison Ford is egy olyan ember, aki képes volt két zseniális karaktert is „felnevelni”, hiszen nem elég, hogy 1977-ben George Lucas Star Wars-szériájában mutatkozott be az aranyszívű csempész Han Solo-ként, de 1981-ben megtestesítette az ultimate kalandort is Indiana Jones szerepében, és mindkét alak felfoghatatlanul népszerű lett.

1 2 3 4