7 film életed nehezebb pillanataihoz

  • 2 év ago
  • 8913 Views
  • 2 2
7 film életed nehezebb pillanataihoz

Érezted már, hogy egy film képes annyira meghatározni a hangulatodat, hogy röpke másfél-két óra után másképp látod a világot? Vannak filmek, melyek tényleg nem csak egyszer nézős kategóriába tartoznak, és mindig ott lesznek neked a nehezebb pillanataidnál.

Ehhez szeretnénk neked ajánlani néhányat.

1) Tisztességtelen ajánlat (1993)

Tisztességtelen ajánlat (1993)

Diana és David már régóta szerelemben élnek együtt, ám egy napon rádöbbennek: anyagilag teljesen tönkrementek, ami David karrierjét is elvághatja. Megmaradt pénzüket Las Vegasban próbálják megduplázni, sikertelenül. A kaszinóban azonban felfigyel Dianára egy jóképű milliomos, aki 1 millió dollárt ajánl fel a lánynak egy együtt töltött éjszakáért.

2) Walter Mitty titkos élete (2013)

Walter Mitty titkos élete (2013)

Ha az ember élete nem úgy alakul, ahogy tervezte, mindig menekülhet a fantáziálásba. Walter Mitty (Ben Stiller) nincs híján az álmoknak. Fejben folyamatosan máshol jár, izgalmas kalandokat él át, mintha csak állandóan egy film főhőse lenne. Hamarosan azonban az igazi kaland is rátalál a fotóriporterre, akinek egy elveszett negatív nyomába kell erednie, miközben élete gyökeresen felfordul.

3) Rendíthetetlen (2014)

Rendíthetetlen

Az Oscar-díjas Angelina Jolie filmje az olimpikon és háború hős,  Louis „Louie” Zamperini életét mutatja be. Louie és két társa csodával határos módon túlél egy repülőgép-szerencsétlenséget a második világháború idején, melyet követően 47 napig hánykolódnak a tengeren. A japán hadsereg rábukkan a tutajra, azonban a három férfi megpróbáltatásai ezzel korántsem érnek véget, ugyanis az ellenséges katonák egy kegyetlen fogolytáborba zárják őket.

4) Váratlan szépség (2016)

Váratlan szépség (2016)

Egy sikeres New York-i cégvezetővel (Will Smith) szörnyű tragédia történik, melynek hatására megváltozik az élete. Nem bírja elviselni a vele történtek súlyát, megcsömörlik mindentől, ami addig körülvette. Egyre távolabb sodródik addigi világától… már olyan messzire, hogy régi barátai nem ismernek rá. Ezért tervet készítenek a megvigasztalására. Furmányos, kockázatos tervet, amely a legvégsőkig feszíti a húrt: de talán segít, barátjuknak szembenézni az élettel, mely egy szép és boldogabb jövőt ígér.

5) Életrevalók (2011)

Életrevalók (2011)

Philippe, a gazdag francia arisztokrata párizsi lakosztályában állandó ápolót keres maga mellé, ugyanis egy baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. Az állásra rengetegen jelentkeznek, közöttük Driss, egy szenegáli fiatalamber, aki most szabadult a börtönből. Két egymás számára ismeretlen világ találkozik, kettejük között  azonban a bolondos és vakmerő kalandok során életre szóló barátság szövődik.

6) Szerelemre hangszerelve (2013)

Adam Levine: Szerelemre hangszerelve (2013)

Greta (Keira Knightley) és Dave (Adam Levine) szerelme a főiskola óta tart. Kapcsolatukon kívül a munkában is társak, közösen szerzik a dalokat, amelyekkel Dave lép fel. A sors úgy hozza, hogy Dave kap egy New York-i lehetőséget, így mindketten a metropolisba költöznek. A férfinek azonban hamar a fejébe száll a dicsőség, és szakít kedvesével. A csalódottságában szomorkodó lánynak nem kell sokáig várnia, találkozik valakivel, aki megváltoztatja az életét. Mindeközben fény derül arra is, hogy Greta is tehetséges énekes.

7) A bakancslista (2007)

A bakancslista (2007)

Carter Chambers egész élete során jegyezgette azokat a dolgokat, melyeket meg akart tenni, a milliárdos Edward Clole-t azonban csak a pénz foglalkozotatta, és az, hogyan tudna még nagyobb vagyonra szert tenni. A két férfit a sors egymáshoz sodorja egy kórteremben, és felisermik, eljött az idő, hogy azt tegyék, amit mindig is szerettek volna.

15 kulisszák mögötti kép, amely megmutatja a filmek varázslatos világát

(Történetek forrása)