12 film, amit egyszer az életben minden nőnek látni kell

  • 2 év ago
  • 7992 Views
  • 1 2
12 film, amit egyszer az életben minden nőnek látni kell

Nem azért van külön nőknek szóló filmlista, mert már megint nem kezeljük egyenrangúnak a férfiakat és a nőket, hanem azért, mert vannak filmek, amelyek a nőket megragadják a lelküknél és olyan hatást gyakorolnak rájuk, amilyet a férfiakra sosem. Olykor inspirálnak, máskor gödörből rángatnak ki, némelyik még útmutatást is adhat az élethez.

5) Az Ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada, 2006)

Az Ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada, 2006)

Andy Sachs, a frissen diplomázott főiskolás lány elkerül a New York-i divatvilág legnagyobb hatalmú úrnője, Miranda Priestly mellé. A fiatal lány egyáltalán nem illik bele a külsőségek uralta világba. A Runaway magazin álomállása nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, főnöke pedig egyre elviselhetetlenebbé teszi számára a mindennapokat.

6) Beépített szépség (Miss Congeniality, 2000)

Beépített szépség (Miss Congeniality, 2000)

Egy terrorista tartja rettegésben a környéket. Legújabb célpontjai a szépségverseny döntősei. Az FBI fura ötlettel áll elő, beépítik az egyik női ügynöküket a versenyzők közé. Választásuk a nem túl nőies Grace-re (Sandra Bullock) esik. A hölgy mozgása férfias, nevetése röfögős, sőt, kissé bajuszos is. Feladata, hogy szépségkirálynőként viselkedjen, miközben kézre keríti a terroristát. Vic Melling (Michael Caine), a szépségszakértő megpróbál segíteni Grace-nek, hogy ne keltsen gyanút a döntős lányok között. Azonban már ez sem bizonyul túl egyszerű feladatnak.

7) Gyilkos játékok (Heathers, 1989)

Gyilkos játékok (Heathers, 1989)

A Westerburg-i gimi középpontjában a 4 Heather áll, azaz tulajdonképpen csak 3 mivel a 4. lány Veronica. Veronica egyre jobban utálja a Heather-öket és ezt még tetőzi az is, hogy megjelenik Jason Dean. A fiú és Veronica megtesznek dolgokat, amit végül úgy állítanak be, mintha nem is ők csinálták volna. Veronica teljesen össze van zavarodva, miközben Jason-ből pedig előtör az igazi pszichopata.

8) Titanic (1997)

Titanic (1997)

A XX. szazad kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül megérkezzen New Yorkba. A luxushajó a figyelmeztetések ellenére nem tudja elkerülni az ütközést egy jégheggyel, így két nappal az indulás után, fedélzetén több száz utassal elsüllyed.

1 2 3