15 világhírű sportoló, akiből világhírű filmsztár lett

  • 2 év ago
  • 131084 Views
  • 19 8
15 világhírű sportoló, akiből világhírű filmsztár lett

A filmiparban nem újdonság, ha egy sikeres sportoló belekóstol a filmvilágba. Voltak, vannak és valószínűleg lesznek is olyan sportolók, akik a mozivásznon is bizonyítják tehetségüket.

9. John Wayne

John Wayne

John Wayne Marion Robert Morrison néven született az amerikai Iowa állam Winterset városkájában 1907 májusában, de nevét szülei Marion Michael Morrison-ra változtatták, mert testvére születése előtt arra a döntésre jutottak, hogy a fiatalabb gyermekük kapja majd a Robert nevet. Morrison gyermekkora elég nagy szegénységben telt, az apja olyan ember volt, aki nem bánt túl jól a pénzzel. Jó tanuló és népszerű diák volt, a korához képest elég magas, részben ezeknek köszönheti, hogy tagja lett, majd később egyik sztárja is a glendale-i középiskola futballcsapatának. Már az 1920-as években szerepelt némafilmekben, még ha színészi tehetségét nem is annyira ismerték el, megjelenése és járása, az akkori western, majd később második világháborús filmekben tette híressé. Ő volt a hős, aki egyedül áll ki és megy harcba az igazságért.

10. Jason Lee

Jason Lee

Az 1980-as évek végétől az 1990-es évek elejéig profi gördeszkás volt. 1992-ben társalapítója a Stereo Skateboardesnak. Jason később dolgozott Tony Hawk-kal, amikor hangját kölcsönözte a Tony Hawk’s Project 8 videojátékhoz, majd 2010-ben a Skate 3-ban „Frank edző” karakteréhez. Jason gördeszkás karrierjét adta fel, hogy színész lehessen. Első fontos szerepét Kevin Smith Shop-show-jában kapta. Kevin és Jason között barátság alakult ki, és a későbbiekben Kevin több filmjében is szerepeltette (Jay és Néma Bob visszavág, Dogma, Képtelen képregény, Shop-stop 2., Két kopper).

11. Dwayne Johnson

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson 1996-ban mutatkozott be a Survivor Series-ben, 1997-ben a WWE bajnoki övét nyerte meg, 1997-ben pedig az Interkontinentális és nehézsúlyú világbajnoka lett. 2001-ben A múmia visszatérben alakíthatta a Skorpiókirályt, majd a karakter megkapta a saját filmjét is. Az Amazonas kincsénél pedzegették, hogy ő lesz az új generáció nagy akcióhőse. Ellavírozgatott a családi vígjátékok és kalandfilmek között, játszott néhány szórakoztató produkcióban, jellemző, hogy az alkotások általában eléggé jól teljesítenek pénzügyileg.

12. Chuck Norris

Chuck Norris

Chuck Norris Dél-Koreában az Osani bázison szolgált rendészként, ahol tangszudó-edzésekre járt. Nem csak ebből szerzett fekete övet, hanem teakwondóból, Shito-Ryu karatéból és Jiu Jitsuból is. Miután leszerelt, karateiskolát nyitott, de versenyekre is nevezett. Többek között középsúlyú karatebajnoki címet nyert. 1972-ben a Sárkány útjában küzdhetett meg Bruce Lee-val, majd hátat fordított a harcművész karriernek, és inkább a színészet felé fordult. Több klasszikus akciófilmben játszott: Ütközetben eltűnt, Delta kommandó, Tomboló terror, Magányos farkas. És ne feledjük a “Chuck Norris-tényeket” sem.

1 2 3 4