15 világhírű sportoló, akiből világhírű filmsztár lett

  • 2 év ago
  • 131078 Views
  • 19 8
15 világhírű sportoló, akiből világhírű filmsztár lett

A filmiparban nem újdonság, ha egy sikeres sportoló belekóstol a filmvilágba. Voltak, vannak és valószínűleg lesznek is olyan sportolók, akik a mozivásznon is bizonyítják tehetségüket.

5. Shaquille O’Neal

Shaquille O’Neal

Shaquille Rashaun O’Neal amerikai visszavonult profi kosárlabdázó, rapper és színész. Négyszeres NBA-bajnok (hármat a Los Angeles Lakersszel, egyet pedig a Miami Heattel nyert meg). 2011 nyarán visszavonult, utolsó csapata a Boston Celtics volt. Filmes karrierje az 1994-es Csont nélkül című filmmel kezdődött, de azóta is folyamatosan kap felkéréseket. Utoljára a Nagyfiúk 2. részében láthattuk, köszönhetően Adam Sandler-rel való nagyon jó kapcsolatának.

6. Burt Reynolds

Burt Reynolds

Burt Reynolds-t futball ösztöndíjjal vették fel a Floridai Állami Egyetemre. A pályán a halfback pozíciót töltött be. Nagy álmokat dédelgetett, de másodéves volt, amikor komoly sérülést szerzett, erre még rátett egy lapáttal, hogy később autóval balesetezett. Majd kiderült, hogy jalapeno allergiája van, ami feltette az i-re a pontot. De ez csak nekünk volt jó, olyan remek filmekben játszott, mint a Gyilkos túra, a Smokey és a bandita, Ágyúgolyó futam.

7. Michael Jordan

Michael Jordan

Michael Jeffrey Jordan visszavonult hivatásos amerikai kosárlabdázó. Széles körben a világ legsikeresebb kosárlabdázójának tartják, ő volt generációja legjobban szponzorált játékosa, és kiemelkedő szerepe volt abban, hogy az NBA népszerűsége a 80-as és 90-es években világszerte egyre növekedett. Minden idők egyik legnagyobb hatású sportolója, aki a filmiparban sem vallott szégyent. Igaz, hogy csak két produkcióban vállalt szerepet, ám a Space Jam – Zűr az űrben mára igazi klasszikussá vált.

8. Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger testépítőként szerzett hírnevet. Négyszer volt Mr. Universe és hétszer Mr. Olympia. A 70-es években Hollywoodban próbált szerencsét, a nagy áttörést a Conan hozta meg 1982-ben. Az évtized meghatározó akciósztárja volt, sajnos a 90-es évek végén megkopott hírneve, majd politikusként próbált szerencsét.

1 2 3 4