15 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

  • 2 év ago
  • 13059 Views
  • 0 0
15 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

A mai filmes felhozatalban több ezer film létezik, melynek teljesen kiszámítható a történetvezetése és nem igazán tudnak bennünket meglepni. Azonban jószerivel akadnak olyan alkotások is, melyek próbálják a határainkat feszegetni és igyekeznek kitűnni a filmek tömegéből. 

9) Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

John Forbes Nash Jr.  (Russell Crowe) a Princeton Egyetemen hallgat matematikát, ahol a könyörtelen versenyhelyzetben igen nehéz kitűnnie egy olyan valakinek, akinek sem gazdag családja, sem vagyona nincs. Nash viszont valamiben különbözik a többiektől, és zsenialitásának tanújelét is adja, amivel egy csapásra megváltoztatja nem csak saját életét, hanem a tudományét is. Élete egyre inkább sínre kerül, amikor megismeri szerelmét (Jennifer Connelly), barátja (Paul Bettany) pedig mindenben támogatja. Ám Nash tudása nem csak a magánemberek számára érdekes…

10) Memento (2000)

Memento (2000)

Leonard Shelby minden áron meg akarja találni azt, aki megerőszakolta és megölte a feleségét. Azonban gyógyíthatatlan betegsége miatt, nem képes friss élményeket tárolni a memóriájában. Hogy bosszút állhasson, dokumentálnia kell minden lépését, de a szálak bonyolódásával mindenki gyanússá válik, beleértve önmagát is.

11) Alvilági játékok (Lucky Number Slevin, 2006)

Alvilági játékok (Lucky Number Slevin, 2006)

Slevint egyik baj éri a másik után. Megcsalják, kirabolják, és végül még haverjával is összekeverik. A tévedés végzetesnek bizonyul. Mire Slevin észbe kap, Macska úr máris üldözőbe veszi, és gengszterek harcába csöppen. Ekkor a Főnök megbízza, hogy ölje meg az ellenséges bandafőnök, Rabbi fiát. Rabbi viszont 33 ezer dollárt követel tőle. Ha nem sikerül időben teljesítenie a feladatokat, akkor az életével fizet. Csak a gyönyörű Lindsey segíthet neki, ám a lánynak fogalma sincs róla, hogy kicsoda valójában Slevin.

12) Déja Vu (Deja Vu, 2006)

Déja Vu (Deja Vu, 2006)

Mindenki tudja, milyen az az érzés, amikor úgy érezzük, mintha egy eseményt átéltünk volna már korábban. Doug Carling ügynököt épp egy deja vu vezeti egy furcsa bűnesethez. Egészen határozottan érzi, hogy a halott lányt már látta valahol, és a komp nem baleset folytán égett le. Egy különleges katonai eszközzel felszerelkezve elindul, hogy elfogja a tetteseket, és kiderítse, honnan is ered a megmagyarázhatatlan érzés.

1 2 3 4