15 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

  • 2 év ago
  • 13058 Views
  • 0 0
15 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

A mai filmes felhozatalban több ezer film létezik, melynek teljesen kiszámítható a történetvezetése és nem igazán tudnak bennünket meglepni. Azonban jószerivel akadnak olyan alkotások is, melyek próbálják a határainkat feszegetni és igyekeznek kitűnni a filmek tömegéből. 

5) Hatodik érzék (The Sixth Sense, 1999)

Hatodik érzék (The Sixth Sense, 1999)

Malcolm Crowe (Bruce Willis) kiváló gyermekpszichológus. Azonban egy este gyilkossági kísérlet áldozatává válik, mikor egy korábbi betege, akit nem sikerült meggyógyítania, megkeresi és megtámadja őt. A támadás után Crowe igyekszik új életet kezdeni. Ekkor találkozik a problémákkal küzdő 8 éves Cole-lal (Haley Joel Osment), aki sok szempontból hasonlít korábbi betegére. Crowe úgy gondolja, ha segít a gyermeken, feloldozást nyerhet, ám ehhez be kell férkőznie a bizalmába, és meg kell ismernie a szörnyű titkokat, amelyeket Cole rejteget.

6. Senki többet (La migliore offerta, 2013)

Senki többet (La migliore offerta, 2013)

Virgil Oldman (Geoffrey Rush) egy hóbortos és magányos értelmiségi férfi, aki képtelen közel kerülni embertársaihoz, különösen, ha nőről van szó. Megszállottan ragaszkodik viszont szakmájához, Virgil ugyanis árverésvezető és egyben a művészetek szakértője. Senki emberfiával nem ápolt még közeli kapcsolatot, még egyetlen barátjával, Roberttel (Jim Sturgess), a fiatal restaurátorral sem. A férfi hatvanharmadik születésnapján aztán kap egy telefonhívást egy titokzatos fiatal nőtől, aki arra kéri, hogy bonyolítsa le családja művészeti ereklyéinek eladását. Virgil beleszeret a visszahúzódó lányba, ám számára is furcsa érzelmeit képtelen kimutatni.

7) Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

Clyde Shelton (Gerard Butler) rémálomba illő események elszenvedője lesz. 1999 egyik éjszakáján két betörő kirabolja, majd brutálisan megöli a szeme láttára feleségét és kislányát. Az elkövetőket elfogják, azonban a kirendelt ügyész, Nick Rice (Jamie Foxx) vádalkut köt az ügyben, és pont a fő bűnöst engedik szabadlábon. Clyde dühében félelmetes tervet eszel ki, hogy mindenkit megbüntessen, aki az igazságtalan büntető-végrehajtás rendszerét fenntartja és szolgálja.

8) A tökéletes trükk (The Prestige, 2006)

A tökéletes trükk (The Prestige, 2006)

A két bűvész, az elegáns Robert Angier és a zseniális Alfred Borden a XX. század Londonjának legünnepeltebb varázslói. A múltban barátok voltak, de egy baleset tönkreteszi kapcsolatukat, és egymás legnagyobb ellenségeivé válnak. Legfőbb vágyunk, hogy legyőzzék a másikat, versengésükben minden eszköz megengedett.

1 2 3 4