10 leginspirálóbb film, amit látnod kell

  • 2 év ago
  • 7574 Views
  • 5 9
10 leginspirálóbb film, amit látnod kell

Az inspiráció vagy más szóval kifejezve az ihlet többnyire fejlődést, fejlesztést valamilyen újítást eredményez. Éppen ezért nagyon fontos (ahogy a művész emberek mondanák) inspirálódni és célokat kitűzni magunk elé.

3. A remény rabjai /The Shawshank Redemption, 1994/

A remény rabjai /The Shawshank Redemption, 1994/

Andy Dufrense-t, az éles eszű bankárt 1946-ban kettős gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönre ítélik. Miután bekerül a büntetés-végrehajtó intézetbe, szembesülnie kell a hely hierarchiájával, és a börtönélet minden visszásságával. Azonban a pénzügyi tapasztalatainak köszönhetően hamar elyneri az őrök és a rabtársai bizalmát is. A börtön könyvtárának vezetőjeként pedig arra törekszik, hogy emberi méltóságot csempésszen az intézmény hétköznapjaiba.

2. A kezdő /The Intern, 2015/

A kezdő /The Intern, 2015/

Egy menő internetes divatcég az esélyegyenlőség nevében idősebb, akár hasonló munkakörben szerzett tapasztalat nélküli álláskeresőknek is lehetőséget ad. Ennek apropóján jelentkezik gyakornoki pozícióba Ben Whittaker. Az elegáns, joviális öregúr felettese a talpraesett, határozott és kissé szeszélyes Jules Ostin lesz, akivel nem éppen zökkenőmentesen indul a közös munka. Idővel azonban kiderül, hogy sok közös van bennük, s a kezdeti távolság egyre szűkül Ben és Jules között.

1. Ben Hur /Ben-Hur, 1959/

Ben Hur /Ben-Hur, 1959/

Ben Hur (Charlton Heston) gazdag júdeai család sarja, aki az római uralom alatt senyvedő Jeruzsálemben él. Egy nap találkozik legjobb gyerekkori barátjával, a katonával, Messalával (Stephen Boyd). Egy félreértés miatt azonban megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni barátját. Büntetésül gályarabságra ítélik, családját pedig száműzik. A sors azonban mellé szegődik, mikor egy tengeri csatában sikerül megmentenie gályája parancsnokát, aki hálából fiának fogadja. Ben Hur immár készen áll arra, hogy a bosszú útjára lépjen.

15 ember, aki nem érti, hogy miért akar mindenki fotózkodni vele

(Történetek forrása)

//Noncsi//

1 2 3