10 leginspirálóbb film, amit látnod kell

  • 2 év ago
  • 7618 Views
  • 5 9
10 leginspirálóbb film, amit látnod kell

Az inspiráció vagy más szóval kifejezve az ihlet többnyire fejlődést, fejlesztést valamilyen újítást eredményez. Éppen ezért nagyon fontos (ahogy a művész emberek mondanák) inspirálódni és célokat kitűzni magunk elé.

6. Forrest Gump /Forrest Gump, 1994/

Forrest Gump /Forrest Gump, 1994/

„Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál”, állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan  jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny karjaiban?

5. Ha ölni kell /A Time to Kill, 1996/

Ha ölni kell /A Time to Kill, 1996/

Mississippi állam Clanton nevű városában szörnyű bűncselekmények sorozatára kerül sor. Előbb két fehér férfi megerőszakol és megver egy csupán tíz éves afro-amerikai kislányt, aminek következtében a lány édesapja végez az elkövetőkkel. Tettéért bíróság elé kell állnia, de az előítéletektől terhes délen nem számíthat semmi jóra. Ügyvédei, Jake (Matthew McConaughey) és Ellen (Sandra Bullock) mindent kockára tesznek, hogy igazságos ítéletet harcoljanak ki.

4. Rettenthetetlen /Braveheart, 1995/

Rettenthetetlen /Braveheart, 1995/

Sir William Wallace a skót történelem egyik legemblematikusabb figurája. Hosszú távollét után hazaérkezvén szembesül azzal, hogy országában a kegyetlen I. Edward, angol király uralkodása miatt kaotikus állapotok uralkodnak. Hosszú rábeszélés és hősies példamutatás árán hadsereggé kovácsolja a hitehagyott skót népet, és a sereg élén csatába indul a szabadságért.

1 2 3