10 szörnyű titok, amit a mozik igyekeznek elrejteni a nézők elől

  • 2 év ago
  • 108874 Views
  • 9 12
10 szörnyű titok, amit a mozik igyekeznek elrejteni a nézők elől

Mindannyian odavagyuk a szélesvásznú filmnézésért. Van azonban egy-két dolog, ami elég furcsa a mozikban, ha jobban meggondoljuk, például az, hogy a popcorn akár olyan sokba is kerülhet, mint a mozijegyünk.

7) A bömbölő hangszórók zaja halláskárosodást okozhat.

Annak ellenére, hogy léteznek a hangszórókra, valamint a hangerőre vonatkozó szabályozások, gyakran maguk a mozik hozzák meg azokat, hogy megfeleljenek a kialakított mozitermek tulajdonságainak. Légy óvatos az akciófilmekkel, melyekben sok robbantás és harci jelenet zajlik, melyek során a megengedett maximumon van a hangerő. A saját egészségünk érdekében nem érdemes túl sok ilyen jellegű filmet nézni a mozikban.

6) A pattogatott kukorica ára tisztességtelenül magas.

Bizonyított tény, hogy egy közel fél kilós popcorn adag többe kerül, mint egy hasonló súlyú, kiadós steak. A közkedvelt rágcsálnivalók pedig annyira méregdrágák, hogy jobban járnánk, ha inkább beülünk egy jó étterembe. AZ Egyesült Államokban egy nagy popcorn átlag 8 dollárba kerül, míg a mozik számára ugyanezt az adagot 1 dollár értékben szállítják le, és ennyiért kapod meg a boltokban is.

15 híresség, aki döbbenetes győzelmet aratott a kilók fölött

5) A moziszékek 1981-ig nem voltak felszerelve pohártartóval.

Érdekes módon a pohártartót csak 1981-ben találták fel, 60 évvel azután, hogy a legelső légkondicionált mozi megnyitott az Egyesült Államokban. Nem mellékesen a második világháború alatt forrt össze a mozi szó a pattogatott kukoricával, amikor a mozik a cukorhiány miatt nem tudtak többé édességet árulni a nézőknek.

1 2 3 4