Minden idők 10 legjobb bokszfilmje

  • 2 év ago
  • 6741 Views
  • 3 2
Minden idők 10 legjobb bokszfilmje

Rocky Balboa, Jake LaMotta, Mickey Ward, vagy Muhammad Ali története szerintetek a legjobban kidolgozott filmes történet? Alábbi cikkünkben az általunk legjobban szeretett 10 bokszfilm kerül terítékre.

3. Dühöngő bika (Raging Bull, 1980)

Dühöngő bika (Raging Bull, 1980)

Jake La Motta (Robert De Niro) egy nagyon nehéz természetű ember, halálosan féltékeny, hirtelen haragú, és a keze is könnyen eljár, ráadásul tudja is, hogy hova üssön, mert profi ökölvívó. A ringben is veszélyes, kegyetlen harcmodorával hamar kivívja magának a “Dühöngő Bika” becenevet. A sikeres küzdelmeket azonban egyre nagyobb kudarcok, vereségek és csalódások követik, amelyek morális és anyagi züllésbe taszítják az egykor híres sportolót.

2. A remény bajnoka (Cinderella Man, 2005)

A remény bajnoka (Cinderella Man, 2005)

A harmincas években, a nagy gazdasági világválság idején egy bokszoló, James J. Braddock (Russell Crowe) – akinek karrierje egy sérülés miatt véget ért – elvállal egy meccset, amelyben esélytelen. James győztesen kerül ki az összecsapásból. Karrierje újra beindul, ám közeleg a nagy ellenfél, a nehézsúlyú világbajnok, Max Baer (Craig Bierko), aki már két ember halálát okozta a ringben.

1. Rocky-franchise (1976-2018)

Rocky-franchise (1976-2015)

Nem könnyű az élet a szegénynegyedben, és bár lehetetlennek tűnik, de Rocky Balboa megpróbál kitörni. Sok lehetősége nincs, így a sporttal, pontosabban a boksszal próbál szerencsét. Tehetséges, erős, célja egyenesen a profi világbajnoki cím, amivel akár milliókat is kereshetne. A sikerhez persze szerencse és jó időzítés is kell. Amikor Apollo Creed boksz-sztár Philadelphiába, Rocky városába érkezik, Mickey, Rocky edzője felismeri a nagyszerű lehetőséget Rocky számára. Mindössze annyi kell, hogy Rocky megverje Apollót, így egyből reflektorfénybe kerülhet, sőt, akár világhírnévre is szert tehet.

18 világsztár, aki hihetetlen változáson ment keresztül az elmúlt pár évben

(Forrás: Filmezzünk.hu)

1 2 3