10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

  • 1 hónap ago
  • 7271 Views
  • 1 1
10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

Nem minden hollywoodi híresség kezdte pályafutását színészként, sőt! Vannak, akik olyan szakmát végeztek befutásuk előtt, ami köszönőviszonyban sincs a színészettel. Volt, aki ácsként kezdte, volt olyan is, aki csirkének öltözve járta az utcákat, és olyan is, aki golyóstollakat árult.

9) Louis de Funes

10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

A nagy nevettető Courbevoie-ban született 1914. július 31-én. Mielőtt színész lett, többféle foglalkozást űzött: volt ügynök, könyvelő, dekoratőr és bárzongorista. A kisebb epizódszerepek után az 1950-es évek közepén kezdett ismertté válni a filmvásznon. A Horgász a pácban című filmjében nyújtott alakításáért érdemelte ki a legjobb helyzetkomikusnak járó elismerést.

Az igazán nagy áttörést azonban a Csendőr sorozat jelentette, melynek első darabját, a Saint Tropez-i csendőrt 1964-ben forgatta Jean Girault-val. Alig néhány hónap múlva ismét hatalmasat alakított a Fantomas Juve felügyelőjeként. A színész-komikus 1983. január 27-én hunyt el Franciaországban.

10) Harvey Keitel

10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

Keitel Brooklynban nőtt fel, ahol 16 évesen ki is rúgták az iskolából, így belépett a haditengerészethez. Miután leszerelt, több bizarr munkát vállalt el. Évekig kereste a kenyerét bírósági rajzolóként (mivel az amerikai tárgyalótermekben tilos fényképezni), de Clooney-hoz hasonlóan női cipőárusként is kipróbálta magát. Az igazi áttörés Keitel életében az az újsághirdetés volt, amire 1965-ben figyelt fel.

A hirdetés szerint egy New York-i filmrendező, Martin Scorsese keresett szereplőket a Ki kopog az ajtómon? című produkcióhoz Ez volt a kezdete Keitel és Scorsese hosszútávú együttműködésének. Az igazi áttörés 1973-ban kövekezett be, amikor Scorsesével harmadik közös filmjükben, az Aljas utcákban játszott Robert De Niro-val.

Felismeri? Ő volt a Múmia-filmek csúcsbombázója, Imhotep örök szerelme

(Forrás: divany.hu)

1 2 3 4