10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

  • 3 nap ago
  • 7000 Views
  • 1 1
10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

Nem minden hollywoodi híresség kezdte pályafutását színészként, sőt! Vannak, akik olyan szakmát végeztek befutásuk előtt, ami köszönőviszonyban sincs a színészettel. Volt, aki ácsként kezdte, volt olyan is, aki csirkének öltözve járta az utcákat, és olyan is, aki golyóstollakat árult.

7) John Malkovich

10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

A színész és rendező Malkovich buszsofőrként próbálta ki magát pályája elején, egy iskolabuszt vezetett éveken át, majd a Broadwayn horgonyzott le egy rövid időre. John Malkovich először 1978-ban volt látható a nagyképernyőn, Robert Altman Esküvő című vígjátékában, bár neve a stáblistán nem szerepelt.

Első jelentősebb mozifilmszerepét 1984-ben kapta a Hely a szívemben című filmben, amelyben Sally Field vak segítőjét alakította. Nem is akárhogyan, hiszen ezért a munkájáért Malkovichot Oscar-díjra is jelölték. Ugyanebben az évben Al Rockoffot is eljátszotta A gyilkos mezőkben, alakításáért elismerő kritikákat kapott. Innen már nem volt megállás.

8) Sean Connery

10 híres színész, aki kétkezi munkával kezdte

A legsármosabb 007-es ügynök virtuális munkakönyvében olvashatjuk a legváltozatosabb és legmeglepőbb listát. Connery apja teherautósofőr, édesanyja pedig takarítónő volt. A család anyagi helyzete miatt félbe kellett szakítania az általános iskolát, hogy dolgozhasson. Segédmunkásként, életmentőként és aktmodellként vállalt munkát, majd csatlakozott a Királyi Haditengerészethez is, de testépítőként is jelentős eredményeket ért el.

Az 1950-es évek közepén kapta első televíziós szerepeit, majd az MGM-mel írt alá szerződést és több filmben epizódszerepben tűnt fel. Első jelentősebb szerepét a Lana Turner főszereplésével készült Another Time, Another Place című moziban kapta 1958-ban. Az igazi áttörés 1962-ben következett, amikor megkapta James Bond szerepét a Dr. No című filmben.

1 2 3 4