10 hatalmas baki történelmi filmekben

  • 2 hónap ago
  • 54849 Views
  • 13 6
10 hatalmas baki történelmi filmekben

A történelmi filmekről úgy gondolkodunk, hogy teljes képed adnak egy másik korszakról. Ezért van az, hogy amikor a dátumokat és a nem korhű ruhákat látva a nézők elégedetlenek lesznek.

(7) Ryan közlegény megmentése

Ryan közlegény megmentése

A második világháború idején játszódó film egyik jelenetében a sebesült Miller kapitány ellenséges katonákat lő egy motorbiciklinek dőlve. A szakértők rájöttek, hogy először is ez nem egy német motor, hanem egy orosz Ural M63-as, másodszor pedig ez a modell 20 évvel az események után, 1963-ban jelent meg.

(8) A rettenthetetlen

A rettenthetetlen

Ez a film hemzseg az olyan történelmi pontatlanságokban, mint a helytelen dátumok és események. A kék arcfestéket valójában az ősi keltál használták, nem a 13. századi skót harcosok. Ráadásul a szerelmi szál William Wallace és Franciaországi Izabella angol királynő közt fizikai képtelenség lett volna a való életben. Wallace halálbüntetésének kihirdetése idején (1305-ben) ugyanis a királynő még csak 10 éves volt, és első gyermekének, a későbbi III. Eduárd királynak 1312-ben adott életet, 7 évvel a Mel Gibson által játszott karakter halála után. A legnagyobb baki azonban a skót szoknya, ami csak 200 évvel később jelent meg.

1 2 3 4