10 híresség, akik súlyos betegséggel élnek együtt

  • 2 hónap ago
  • 11674 Views
  • 2 0
10 híresség, akik súlyos betegséggel élnek együtt

Amikor megnézzük a különböző hírességek fényképeit, néha úgy gondoljuk, hogy az életük állandó csillogás és fényűzés. De ez egyáltalán nem igaz, mert még a bolygónk legsikeresebb emberei is küzdenek egészségügyi problémákkal.

4) Shannen Doherty: Masztektómia

10 híresség, akik súlyos betegséggel élnek együtt

2015 nyarán Shannen Doherty pert indított korábbi menedzsere ellen, mert a férfi hibát követett el az egészségbiztosítási papírjaival kapcsolatban. Ez miatt Shannen nem kapta meg időben a kezelést, amikor mellrákkal diagnosztizálták, és a betegség átterjedt a nyirokcsomóira. A Beverly Hills 90210 egykori színésznője közel 4 éve küzd a rák ellen. A betegség kialakulásának lelassítására a színésznő számos kemoterápiás kezelést, sugárterápiát is bevállalt, sőt a masztektómiát is. A színésznő elmondta, hogy most a betegsége nyugodt szakaszban van, és bízik abban, hogy hamarosan tünetmentes lesz.

5) Angelina Jolie: Masztektómia

10 híresség, akik súlyos betegséggel élnek együtt

Néhány évvel korábban Angelina Jolie hasonló helyzetben volt, mint Shannon. Édesanyja és nagynénje is mellrákban halt meg, így a színésznő genetikai vizsgálatnak vetette alá magát. Ez kimutatta, hogy Jolie-nak 87%-os valószínűsége van a mellrákra és a méhnyakrákra, így a színésznő a masztektómia mellett döntött. Mindkét mellét leoperálták, hogy elkerülje a betegséget.

6) Michael J. Fox: Parkinson kór

10 híresség, akik súlyos betegséggel élnek együtt

A közönség 1998-ban ismerte meg Michael J. Fox állapotát. Ekkor a színész elmondta kollégáinak, hogy a 90-es évek elején neurológiai rendellenességet – Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála. Amikor a színész először meglátogatta a kórházat, az orvosok azt jósolták, hogy legfeljebb 10 éve van hátra. Erre jócskán rácáfolt. A színész azóta több életrajzi könyvet írt a betegségéről, és kiáll a Parkinson-kórban szenvedők mellett. Többek között létrehozott egy alapítványt a sorstársainak. Fox már 350 millió dollárt gyűjtött össze a betegség kutatására.

1 2 3 4