10 romantikus film, amely igaz történet alapján készült

  • 3 hónap ago
  • 21088 Views
  • 0 8
10 romantikus film, amely igaz történet alapján készült

Sokan hallunk érdekes történeteket a szerelemről és általában azt mondjuk utána: Ilyen csak a filmekben van, mert a valóság sokkal egyszerűbb és hétköznapibb. Honlapunkon ezúttal egy olyan listát készítettünk az erős és a gyengéd szerelemről, melyben olyan filmeket láthatunk, melyek megtörtént eseteket dolgoznak fel.

8) Afrikai szeretők (Die weisse Massai, 2005)

Afrikai szeretők (Die weisse Massai, 2005)

Carola (Nina Hoss) éppen hazafelé indulna kenyai nyaralásáról, amikor véletlenül találkozik a szamburu törzshöz tartozó Lemaliannal (Jacky Ido), aki hagyományos harci öltözetével és fegyvereivel igencsak lenyűgöző látványt nyújt az európai nő számára. A rövid találkozásnak fatális következményei lesznek: Carola hirtelen úgy dönt, mégsem utazik vissza Svájcba, hanem Kenyában marad és megkeresi Lemaliant – barátját (Janek Rieke) viszont hazaküldi egyedül.

9) Belső tenger (Mar adentro, 2004)

Belső tenger (Mar adentro, 2004)

Csakis a halál reménye tartja életben a galíciai Ramón Sampedrót, aki 28 éven át harcolt azért, hogy meghalhasson: fejest ugrott a tengerbe, és nyaktól lefelé megbénult. Ramón számára a fantázia jelenti az egyetlen menedéket. Az utolsó kívánsága teljesítésért folytatott küzdelemben – az eutanázia Spanyolországban törvényellenes – Julia ügyvédnõ támogatja, és verseit is segít kiadni. A végén azonban mégis a temperamentumos Rosa lesz az, aki valóban segíteni tud Ramónnak – mert nem csak a férfit, de az életet is nagyon szereti.

10) Fogadom (The Vow, 2012)

Fogadom (The Vow, 2012)

Paige (Rachel McAdams) és Leo (Channing Tatum) alighogy összeházasodtak, már is egy szörnyű tragédia áll boldogságuk útjába. A havas úton autóbalesetet szenvednek, amelynek következtében Paige kómába kerül. Szerencsére sikerül felkelnie a kómából, de a nő nem emlékszik az elmúlt néhány évre, így arra sem, hogy elvált, és hogy újra férjhez ment. Leónak kitartónak kell lennie, ha szeretné visszaszerezni a nőt. Paige mindeközben arra sem emlékszik, hogy miért vált el Jeremytől (Scott Speedman).

Martin Sheen és felesége 63 éve élnek boldog házasságban: így ismerkedtek meg

(Történetek forrása)

//Lina//

1 2 3