10 romantikus film, amely igaz történet alapján készült

  • 2 hónap ago
  • 21025 Views
  • 0 8
10 romantikus film, amely igaz történet alapján készült

Sokan hallunk érdekes történeteket a szerelemről és általában azt mondjuk utána: Ilyen csak a filmekben van, mert a valóság sokkal egyszerűbb és hétköznapibb. Honlapunkon ezúttal egy olyan listát készítettünk az erős és a gyengéd szerelemről, melyben olyan filmeket láthatunk, melyek megtörtént eseteket dolgoznak fel.

5) Hemingway és Gellhorn (Hemingway & Gellhorn, 2012)

Hemingway és Gellhorn (Hemingway & Gellhorn, 2012)

A film a huszadik század egyik legnagyobb szerelmi történetét dolgozza föl. A kalandos életű író, Ernest Hemingway és Martha Gellhorn kapcsolatát, megismerkedésüktől kezdve, a szenvedélyes viszonyukon át a zajos házasságukig; hét országon keresztül, a spanyol polgárháborútól kezdve, és azon túl. Hemingway és Gellhorn a korszak egyik leghíresebb párja lett, akik bejáratosak voltak a legmagasabb társadalmi körökbe, melyek között az irodalmi világ arisztokráciája éppúgy megtalálható volt, mint Amerika első családja.

 6) Frida (2002)

Frida (2002)

Frida-ra félmeztelenül találtak rá a roncsok között, vér és aranypor borította, testét egy vasrúd szúrta át. Gerincoszlopa, bordái, medencecsontja és kulcscsontja összetörtek a balesetben. Jobb lába szétzúzódott, a bal lába, mely évekkel korábban gyermekparalízisben megbénult, tucatnyi helyen eltört. A fájdalmas gyógyulás és a drága terápiák hónapjai következtek.

7) Julie & Julia – Két nő, egy recept (Julie & Julia, 2009)

Julie & Julia - Két nő, egy recept (Julie & Julia, 2009)

Julie Powell élete nem mondható épp a legsikeresebbnek. Céljait nem igazán sikerül megvalósítania, egyetlen szenvedélye a főzés, amiről blogot is vezet. Julia számára sem minden fenékig tejfel; most költözött Párzisba férjével, és fogalma sincs róla, mihez kezdjen a szabadidejével. A két nőt a francia konyha iránti kimeríthetetlen szeretet hozza össze.

1 2 3