10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

  • 4 hónap ago
  • 12392 Views
  • 0 1
10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

Egy óriási bukás, rossz szerepválasztás képes tönkretenni egy sikeres színész karrierjét. Természetesen a listánkban szereplő színészeknek voltak még az adott film után is próbálkozásaik, de igazán kiugró szerepet azóta se tudtak elvállalni.

Következzen hát tíz film, ami után a főszereplőnek megtört a pályafutása. Vajon van innen visszaút nekik?

1) Eddie Murphy – Pluto Nash

10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

Murphy az egyik legnagyobb és legjövedelmezőbb hollywoodi sztár volt a 80-as  években, és a 90-es években már érezni lehetett, hogy népszerűsége csúcsán már túl van. Filmjei már korántsem voltak annyira sikeresek, több meg is bukott (Bumeráng, Két túsz között, A szentfazék), és noha a ShrekSzamaraként továbbra is igen jól keresett, a 2002-es év teljesen megsemmisítette Murphy  filmes karrierjét.

Pluto Nash – Hold volt, hol nem volt méregdrága, 100 millió dolláros költségvetésének töredékét, mindössze 7 millió dollárt hozott világszerte, és azóta Murphy azért fel-felbukkan (Norbit, Az üresfejű, Hogyan lopjunk felhőkarcolót?), de ezek már olyan filmek, amikre néhány év múlva senki nem fog emlékezni.

2) Brandon Routh – Superman visszatér

10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

Úgy látszik, hogy Bryan Singer a Marvel-hősökhöz jobban ért, mivel az első két X-Men film után egy megdöbbentően félrekalibrált Superman-filmmel bizonyította, hogy nem csak jó képregényfilmet tud rendezni. A címszereplőt alakító Brandon Routh joggal reménykedhetett abban, hogy pozitív löketet ad a karrierjének a film, hiszen mégiscsak a világ legismertebb szuperhőséről van szó. A Superman visszatérből viszont kiderült, hogy Routh nem tud elvinni egy filmet a hátán, és az nem volt elég a sikerhez, hogy kísértetiesen hasonlít Christopher Reeve-re. Pár évvel később Henry Cavill számára – a szintén csalódást keltő – Az acélemberben való szereplés elég volt egy hollywoodi belépőhöz, Routh viszont már nem volt ilyen szerencsés.

A filmet követő években a színész sorozatokban és kisebb mellékszerepekben tűnt fel, ezekből az Edgar Wright-féle Scott Pilgrim a világ ellenben nyújtott alakítása volt a legemlékezetesebb. Most azonban úgy tűnik, hogy a színésznek sikerült rehabilitálni a karrierjét, mégpedig úgy, hogy a kutyaharapást szőrével elv mentén ismét egy DC-karakter bőrébe bújt: jelenleg Atomot alakítja az Arrowverse sorozataiban (azokon belül is leginkább A holnap legendáiban).

3) Geena Davis – A kincses sziget kalózai

10 film, ami tönkretette főszereplője karrierjét

A Karib-tenger kalózai meglepő siker volt, mert a Hollywood aranykora után készült kalózos filmek kapásból rendre elbuktak. Az 1995-ös A kincses sziget kalózai is 98 millió dolláros büdzséjéből tíz milliót kalapozott össze a pénztáraknál. Davis akkori férje Renny Harlin volt, aki a 90-es évek elején csinált néhány tisztességes akciófilmet (Még drágább az életed, Cliffhanger, sőt, a csak Magyarországon népszerű Ford Fairlane kalandjai is az ő munkája), és a kalózos kalandfilm után egy évvel a házaspár még leforgatta az Utánunk a tűzözönt, ezt a méltatlanul elfeledett, vicces akciófilmet, de már az sem menthette meg kettejük karrierjét.

Daviest még láthattuk a Stuart Little kisegér filmekben az anyuka szerepében, Harlin pedig még ma is próbálkozik, de már csak olyan borzalmak fűződnek a nevéhez, mint a Herkules legendája, vagy a Halálhegy – A Gyatlov-rejtély).

1 2 3 4