10 őrült filmes teória, ami mindent megváltoztat

  • 4 hónap ago
  • 95771 Views
  • 12 13
10 őrült filmes teória, ami mindent megváltoztat

Néhány mozifilm rejtett jeleket és utalásokat tartalmaz, amit üzenetnek szánnak az alkotók nekünk, átlagos nézőknek. A hihetetlen emberi képzeleterőnek köszönhetően könnyen szárnyra tudnak kapni olyan elméletek, amiket eddig elképzelhetetlennek gondoltunk. 

4) Minden esemény a Pomádéban, Sandy haldokló víziója

4) Minden esemény a Pomádéban, Sandy haldokló víziója

A „Summer Nights” című dalban, a Grease elején (1978), John Travolta karaktere megemlíti, hogy Sandy majdnem vízbe fulladt első találkozásuk alatt. Egy népszerű elmélet azt állítja, hogy a lány valójában nem élte túl a dolgot, és hogy a filmben bekövetkező minden lépés a haldokló látomása, mivel Danny hiába próbálta újraéleszteni a parton. A film végén Sandy és Danny egy piros kabrióba ülnek, és az autó elindul az égboltra – ez a tényleges pillanat, amikor a lány elhalálozik, és a Menny felé tart. Ha ez igaz, teljesen új pozitív dimenziót ad a történetnek, ugye?!

5) Jar Jar Binks valójában egy Sith volt.

5) Jar Jar Binks valójában egy Sith volt.

Vannak, akik úgy vélik, hogy ez a karakter egy könyörtelen és idióta rémálom volt csak. Valójában Jar Jaregy ravasz Sith volt, hosszú ideje az Erő Sötét Oldalának szolgálatában. Nem csoda, hogy cselekedetei sok problémát okoztak a Jediknek! A harmadik felvonásban Jar Jar valójában a korrupt Galaktikus Szenátus tagjává vált. Számos rajongó biztos abban, hogy Binks segített Palpatine szenátor hatalomra jutásában és megsemmisíteni a Jediket…

6) Neo egy gép, és Zion csak egy újabb virtuális valóság.

6) Neo egy gép, és Zion csak egy újabb virtuális valóság.

A Mátrix trilógia (1999-2003) jelentéseinek rétegeiben könnyen el lehet veszni, még további elméletek feltárása nélkül is. Ezúttal felmerült az a gondolat, hogy Neo valójában egy gép, és a Zion földalatti városa – az emberiség utolsó bástyája – csak egy újabb szint a virtuális valóságnak, amelyet az emberek megteremtenek a gépek az irányítás alatt. Szerintetek?

1 2 3 4