10 híresség, akinek bizonyítottan magas az IQ-ja

  • 5 hónap ago
  • 16409 Views
  • 2 1
10 híresség, akinek bizonyítottan magas az IQ-ja

A celebvilágot hazánkban és külföldön is gyakran elárasztják a csekélyebb értelmi képességekkel rendelkező „sztárok”, akik botrányaikkal vagy csupán külsejükkel hívják fel magukra a figyelmet. A hírességek között is találni azonban olyan tehetséges embereket, akik méltán népszerűek – és emellett kiemelkedően okosak is.

7) Rowan Atkinson: 178

10 híresség, akinek bizonyítottan magas az IQ-ja

Az angol komikus egy szinte az imbecilitásig hülye karakter megformálásával vált híressé, de Rowan Atkinson a valóságban nagyon távol áll Mr. Beantől. A színész a New Castle-i Egyetemen diplomázott, elektromérnök szakon, ám tanulmányai közben elkezdett érdeklődni a színjátszás iránt, így végül abból csinált karriert. Ám előtte még, biztos, ami biztos, az elektromérnöki mesterképzést azért elvégezte az oxfordi The Queen’s College-ban.

8) Madonna: 140

Madonna

Madonnáról sok mindent el lehet mondani, de az biztos, hogy nem tehetségtelen, és nem buta: 140-es intelligenciahányadosa van. A gimnáziumi pompomlány táncművészeti ösztöndíjjal járt egyetemre Michiganban, azóta pedig jelentős énekesnői karriert épített. 61 éves, kiérdemelte a pop királynője címet, melyhez botrányaival is hozzájárult – például ujjat húzott a Vatikánnal is. A botrányos viselkedés és a magas IQ jól összefér Madonnában a tehetséggel is, Golden Globe-, Grammy- és Oscar-díjat nyert dalaival.

1 2 3 4