10 híresség, akinek bizonyítottan magas az IQ-ja

  • 5 hónap ago
  • 16412 Views
  • 2 1
10 híresség, akinek bizonyítottan magas az IQ-ja

A celebvilágot hazánkban és külföldön is gyakran elárasztják a csekélyebb értelmi képességekkel rendelkező „sztárok”, akik botrányaikkal vagy csupán külsejükkel hívják fel magukra a figyelmet. A hírességek között is találni azonban olyan tehetséges embereket, akik méltán népszerűek – és emellett kiemelkedően okosak is.

4) Lisa Kudrow: 160

Lisa Kudrow

Habár olyan intellektuális mélységekbe nem süllyedt, mint Joey, azért másik kedvenc jóbarátunkat, Phoebe-t sem épp az eszéért szerettük. Az őt megformáló színésznő azonban az életben a lehető legtávolabb áll ettől – olyannyira, hogy emiatt majdnem nem is lett színésznő. Kudrow a Vassar College-ban diplomázott, biológia szakon, és orvosi kutatással kezdett foglalkozni édesapja oldalán. Testvérei győzték meg róla (sőt bátyja egyik jó barátja, a komikus, Jon Lovitz is biztatta), hogy szüneteltesse egy kicsit kutatói karrierjét, és próbálja ki magát színészként.

5) Ashton Kutcher: 160

Ashton Kutcher

A meglett férfiként is kissé kajla külsejű színésznek a látszat ellenére pengeéles az esze. Valószínűleg 160-as IQ-jának köszönheti nemcsak sokoldalúságát (a modellkedésen és színészkedésen kívül befektetéssel, sőt vendéglátással is foglalkozik), de azt is, hogy bátran vállal kockázatot. Kutcher befektetői portfóliójában olyan startup cégek részvényeit találjuk, mint a Skype, a Foursquare, az Airbnb vagy a Path. Hiszen nemcsak ahhoz kell okosnak lenni, hogy mi magunk hozzunk létre valamit, de ahhoz is, hogy jó előre felfedezzük az értéket abban, amit a világ még nem ismert el.

6) Dolph Lundgren: 160

Dolph Lundgren

Nagy meglepetésként 160-as IQ-ja van a svéd akciófilmszínész Dolph Lundgrennek: a legtöbb ember üresfejű izompacsirtaként tartja számon, de kevesen tudják, hogy Svédországban, Amerikában, Angliában és Ausztráliában is járt egyetemre, és diplomás vegyészmérnök. Ezenkívül öt nyelven beszél: angolul, spanyolul, japánul, franciául és németül. Az 63 éves színész kiváló harcművész is egyben, kétszeres karate-Európa-bajnok.

1 2 3 4