9 elképesztő film, amiben sokkal kevesebb számítógépes effekt van, mint hinnénk

  • 5 hónap ago
  • 22311 Views
  • 3 6
9 elképesztő film, amiben sokkal kevesebb számítógépes effekt van, mint hinnénk

Nem kell feltétlenül számítógépes effekt ahhoz, hogy egy film élvezhető legyen. A rendezők, színészek és kaszkadőrök olykor csodákra képesek.

6) Az Egy makulátlan elme örök ragyogása teljesen mentes a számítógépes effektektől.

Az Egy makulátlan elme örök ragyogása teljesen mentes a számítógépes effektektől.

Joel Barish (Jim Carrey) a barátnőjéhez kötődő emlékektől igyekszik megszabadulni ebben a filmben, melyben az amúgy vígjátékokban felbukkanó Jim a lehető legjobb színészi játékot nyújtotta, amit csak el lehet képzelni. Nemcsak ez, hanem a különleges effektek valóságos alkalmazása is páratlanná teszi ezt az alkotást. Hogy Joel két verzióját megalkossák (az egyik az emlékekben él, míg a másik az emlékeket nézi), Michel Gondry, rendező Jim-et előre-hátra futtatta az egyik jelenetben. Egy kevés kiigazítás később, és kész is a teljesen számítógépes effektektől mentes film.

7) Tony Stark szíve.

Nem tagadjuk, hogy a Vasember tele van számítógépes effektekkel.

Nem tagadjuk, hogy a Vasember tele van számítógépes effektekkel. Az egyik legemlékezetesebb jelenet az, amikor Pepper Pots kiszedi azt a szerkentyűt Tony-ból, ami a szívétől távol tartja a repeszeket. Valójában Tony mellkasa nem látszik, ez csak műtestrész, de Tony Stark laborja nagyrészt működőképes.

1 2 3 4