13 horrorfilm, amely hihetetlen, de igaz történet alapján készült

  • 5 hónap ago
  • 103961 Views
  • 9 10
13 horrorfilm, amely hihetetlen, de igaz történet alapján készült

A félelem nem mindig „kísérőtünet”, hiszen legtöbbször tisztában vagyunk azzal, hogy amit a képernyőn látunk, nem valós történet.

5) A rettegés háza (2005)

Cselekmény: Egy házaspár, 3 gyerekükkel egy új házba költözik. A házat nagyon olcsón vették, mert a korábbi tulajdonosok szörnyű halált haltak, de az újonnan beköltözött család nem ismeri ezt a tényt. A házban zajló furcsa események meggyőzik az új tulajdonosokat, hogy valami szörnyű rejtőzik benne.

Az igazi történet: 1974. november 13-án Ronald DeFeo megölte apját, anyját, 2 nővérét és 2 fiú testvérét. Ez a történet áll a film középpontjában. Bár az ügy tele volt  titokzatos részletettel, a DeFeót elítélték.

6) An America Crime: Bűnök (2007)

Cselekmény: A szülők elhatározzák, hogy két lányukat (Silvia és Jenny) elhagyják, hogy pénzt keressenek. A gyerekek Gertrude Baniszewski gondozásában maradnak hetente 20 dollárért. De a kifizetés 2 hétig késik, és Gertrude úgy dönt, hogy megbünteti Silviat és Jennyt.

Az igazi történet: Sylvia Likens meggyilkolása a legszörnyűbb bűn, ami Indiában történt. Nehéz elképzelni, hogy az igazi emberek így cselekedhetnek: Gertrude a gyerekeket megverte és megkínozta. A legszörnyűbb dolog az volt, hogy a szomszédok mindent tudtak, és nem is próbálták megmenteni a lányokat.

7) Húsevő (2007)

Cselekmény: Ez a sorozatgyilkos több áldozatot gyűjt, mint számos terrorista. Az emberek sokszor megpróbálták megölni, de meghiúsult a küldetésük, vagy meghaltak.

Az igazi történet: A film egy 6 méter hosszú krokodil, Gustave igazi történetén alapul. Azt feltételezik a krokodilról, hogy 65 éves, és több mint 300 embert evett. Számos helyi és külföldi vadász, katonai erők segítségével megpróbálta megölni az AK-47-esekkel és robbanóanyagokkal, de még mindig életben van.

1 2 3 4