10 film, amit látnod kell, ha nehéz időszakon mész keresztül

  • 6 hónap ago
  • 30851 Views
  • 3 5
10 film, amit látnod kell, ha nehéz időszakon mész keresztül

Mindenki életében előfordulhatnak nehezebb periódusok, csalódások, veszteségek, amiket valahogyan fel kell dolgozni. A filmrajongók ilyenkor előveszik kedvenc alkotásaikat, és a szereplőkkel jutnak túl a nehézségeken.

8) A békés harcos útja (Peaceful Warrior, 2006)

Dan, a rendkívül tehetséges fiatal tornász igazi hedonista módjára hajszolja az élvezeteket: élete csak versenyekbõl és bulikból áll, ám egy súlyos sérülés – amely egész karrierjét veszélybe sodorja – és egy véletlen találkozás Szokratésszel, a titokzatos idegennel ráébreszti, milyen keveset is tud az életről. A tragikus balesetet követő hónapokban Szokratész és egy gyönyörű lány, Joy segítségével Dan teljesen újjászületik, maga mögött hagyja zűrös múltját, és új emberré: békés harcossá válik.

A békés harcos útja (Peaceful Warrior, 2006)

9) A mintadiák (Front of the Class, 2008)

Egy Brad Cohen nevű fiatalember inspiráló, igaz története, aki Tourette-szindrómáját legyőzve tanár lesz. A Hallmark filmdráma Cohen saját emlékiratán alapul, mely nemcsak együttérzést vált ki egy félreértett állapotról, hanem egyben tanulságos is.

A mintadiák (Front of the Class, 2008)

10) A szív bajnokai (The Blind Side, 2009)

Michael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikaifutball-játékos, de a sikerekhez göröngyös út vezetett. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel (Sandra Bullock), mely meghatározó mozzanatnak bizonyul mindkettejük életében: Anne és férje magához veszi a fiatal fekete fiút. Michael, a hatalmas termetű fiatal srác, aki mindemellett nagyon jámbor és zárkózott, sok fejtörést okoz új családjának, hogy megtalálják a hozzá vezető utat.

A szív bajnokai (The Blind Side, 2009)

Emlékszel még a kölyökre, aki a fiatal Pitont alakította a Harry Potterben? Így néz ki most!

(Történetek forrása)

//Lina//

1 2 3