10 apró filmes baki, amit szinte lehetetlen észrevenni

  • 5 hónap ago
  • 52217 Views
  • 10 7
10 apró filmes baki, amit szinte lehetetlen észrevenni

Sokan elég szemfülesek vagyunk ahhoz, hogy kedvenc filmünkben rendezői hibára leljünk, felfedezzünk hibákat a cselekményben vagy rámutassunk az operatőr hiányosságaira. A legkevésbé észrevehető bakik leggyakrabban a kellékekhez és a helyszínekhez köthetőek. Csak képzeljük el, milyen nagy csalódás lehet leforgatni egy magas költségvetésű filmet, majd rádöbbenni, hogy a főszereplő olyan ruhadarabokat viselt, melyek nem is passzoltak abba a korszakba, amiben a film játszódott.

Azt hinnénk, ez nem fordulhat elő egy olyan alkotásban, amin annyi profi dolgozik, hogy tökéletes legyen. Íme néhány sikeresen elkapott apró hiba.

(1) Büszkeség és balítélet

Büszkeség és balítélet

Ez a film a 18. század vége és a 19. század eleje közötti időszakban játszódik. Úgy tűnik, a kosztümtervezők remek munkát végeztek. Biztosra mentek, hogy minden ruha korhű legyen. Arra azonban a filmkészítők elfelejtettek figyelni, hogy Mr. Darcy kollekciójában van egy fátyolos Vszta szűz szobor, melynek elkészítésébe Raffaele Monti csak 1846-ban kezdett bele, körülbelül fél évszázaddal azután a korszak után, amiben a film játszódik.

(2) Piszkos tánc

Piszkos tánc

A 60-as években mindenki farmert viselt, de az rövidnadrág, amit a főszereplő az egyik jelenetben visel, csak a következő évtizedben válik népszerűvé. Jennifer Grey nem viselhetett volna ennél feltűnőbb bakit okozó ruhát még úgy sem, ráadásul a forgatókönyv írta neki elő ezt az öltözéket.

(3) Amerikai botrány

Amerikai botrány

A legszemfülesebbek észreveszik, hogy az óra, ami az FBI ügynök csuklóján van, egy Rolex GMT-Master II 116718. Ezt a szériát csak 2007-ben került a boltokba, és az ügynök által viselt darabot 2010-ben dobták piacra. Talán az ügynököt alakító színész, Louis C.K. annyira ragaszkodott hozzá, hogy még az sem zavarta, hogy a film a 70-es évek végén játszódik.

1 2 3 4