10 híresség, akiket a pénz arra motivál, hogy jobbá tegyék a világot

  • 6 hónap ago
  • 3952 Views
  • 0 0

A statisztikák szerint egyedül Amerikában 410 milliárd dollárt ajánlottak fel jótékony célokra 2017-ben. Világszerte az adományozók 41%-a adott pénzt természeti katasztrófák utáni segítségnyújtáshoz, 31%-uk pedig külföldi segélyszervezeteknek. A többi adakozó pedig oktatásra, állatok megmentésére vagy embereket támogató célzattal ajánlott fel pénzt.

9) Keanu Reeves

Keanu Reeves

2003-ban a színész azt nyilatkozta, hogy az a pénz, amit addig megkeresett, már elég neki a következő 100 évben a megélhetéshez. A Mátrix sztárja közismerten sokat adakozik. Gázsijából tetemes összegeket adott a filmjeiben háttérmunkát végző stábtagoknak, mint amilyenek a jelmezkészítők vagy a speciális effektusok készítői. A filmes világtól függetlenül azonban van egy saját alapítványa is, mely milliókat adományoz rákkutatásra és gyerekkórházaknak. A rákkutatás Keanunak személyes szívügye, hiszen testvérénél, Kim Reevesnél 1991-ben leukémiát diagnosztizáltak. A színész mindezen felül több millió dollárral támogat egy olyan szervezetet is, mely gerincvelő-sérülteket segít.

10) J. K. Rowling

18 megdöbbentő tény a Harry Potterről, ami még a legnagyobb fanatikusokat is képes sokkolni

2001-ben megírta a Legendás állatok és megfigyelésük című könyvet, hogy pénzt gyűjtsön a Comic Relief jótékonysági szervezetnek. Ezenkívül számos más szervezetnek is adakozott. Rowling létrehozta a Lumos nevű, nonprofit szervezetet, mely az egész világon segíti az árván maradt gyerekeket, hogy visszatérhessenek saját családjukhoz vagy egészséges családi környezetben nevelkedhessenek. Az árvaházak helyett olyan programokat támogatnak, melyek segítik a gyerekek családban maradását. Az író létrehozta a The Volant Charitable Trust elnevezésű alapítványt veszélynek kitett nők, gyerekek és fiatalok támogatására. A jótékonysági szervezet célja enyhíteni a nélkülözést.

10 sztereotípia a nőkről, melyekre a tudomány már rácáfolt, de még mindig a köztudatban vannak

(via Kuffer)

1 2 3 4