10 híresség, akiket a pénz arra motivál, hogy jobbá tegyék a világot

  • 6 hónap ago
  • 3953 Views
  • 0 0

A statisztikák szerint egyedül Amerikában 410 milliárd dollárt ajánlottak fel jótékony célokra 2017-ben. Világszerte az adományozók 41%-a adott pénzt természeti katasztrófák utáni segítségnyújtáshoz, 31%-uk pedig külföldi segélyszervezeteknek. A többi adakozó pedig oktatásra, állatok megmentésére vagy embereket támogató célzattal ajánlott fel pénzt.

7) Clooney házaspár

12 hűséges sztárpár, akik a nagy korkülönbség ellenére is régóta rajonganak egymásért

Együtt hozták létre a Clooney Alapítvány az Igazságért nevű szervezetet, mellyel az emberi jogok megsértése ellen veszik fel a harcot. Céljuk, hogy az egész világon elősegítsék az emberi jogok tiszteletben tartását. Az alapítvány támogat menekülteket, gyűlölködés miatt kiszolgáltatott és perifériára szorult közösségeket.

8) Leonardo DiCaprio

10 híresség, akiről nem is tudtad, hogy milyen sok nyelven beszél

A Leonardo DiCaprio Alapítvány 1998-ban jött létre, és ezidáig több mint 80 millió dollárt adományozott 20 környezetvédelmi projekt számára. DiCaprio általában partnerségben dolgozik együtt helyi illetőségű projektekkel, valamint nemzetközi szervezetekkel, mint például az Oceana, Wild Foundation vagy a World Wildlife Fund. A színész, producer és aktivista számtalanszor beszél a nyilvánosság előtt a klímaváltozáshoz kapcsolódó témákról. Néhány vegán cégnél befektetőként is közreműködik.

1 2 3 4