10 híresség, akiket a pénz arra motivál, hogy jobbá tegyék a világot

  • 7 hónap ago
  • 3969 Views
  • 0 0

A statisztikák szerint egyedül Amerikában 410 milliárd dollárt ajánlottak fel jótékony célokra 2017-ben. Világszerte az adományozók 41%-a adott pénzt természeti katasztrófák utáni segítségnyújtáshoz, 31%-uk pedig külföldi segélyszervezeteknek. A többi adakozó pedig oktatásra, állatok megmentésére vagy embereket támogató célzattal ajánlott fel pénzt.

4) Jackie Chan

Jackie Chan

Jackie Chan olyan jótékonysági szervezetek támogatója, mint az UNICEF és az Operation Smile. Mindkét szervezet a gyerekeket támogatja szerte a világban. Ezenkívül Jackie létrehozta a Jackie Chan Charitable Foundation jótékonysági szervezetet 1988-ban és 2004-ben a Dragon’s Heart alapítványt. Az előbbi ösztöndíjakat és támogatást nyújt fiataloknak Hongkongban, valamint orvosi ellátást és segélyt biztosít természeti katasztrófák áldozatainak.

5) Emma Watson

10 híresség, akiket a pénz arra motivál, hogy jobbá tegyék a világot

Humanitárius és feminista ügyekkel foglalkozik. Olyan szervezetekkel dolgozott már együtt, mint az UNICEF, CAMFED, ENSZ, HeForShe, Our Shared Shelf. Segít szexuális zaklatás áldozataivá vált nőknek is. 1 millió dollárt adományozott a UK Justice and Equality alapítványnak, melynek ő volt az egyik első adományozója. Emma Watson közel 200 más brit és ír hírességgel együtt aláírt egy nyílt levelet a munkahelyi szexuális zaklatások ellen.

6) John Cena

10 híresség, akiket a pénz arra motivál, hogy jobbá tegyék a világot

A profi pankrátorról közismert, hogy sokat dolgozik együtt a Make-A-Wish alapítvánnyal. Ő az az ember, aki a gyerekek legtöbb kívánságát teljesítette. 2012-ben a WWE-vel együttműködésben Cena egy kampány élére állt, melynek keretében 2 millió dollárt adományoztak egy mellrák alapítványnak. Nemrégiben 2 millió dollárt adományozott a FlipOps alapítványnak. A rajongóit is kérte, hogy gyűjtsenek össze 1 millió dollárt, és ők össze is adták a pénzt. Az alapítvány háborús veteránoknak segít a mozgáson keresztül megtalálni a stabilitást az életükben.

1 2 3 4