15 karakter, akit valós személy ihletett

  • 6 hónap ago
  • 98456 Views
  • 26 20
15 karakter, akit valós személy ihletett

Szerethetjük vagy utálhatjuk az alábbi karaktereket, de egy biztos: örökké beékelődtek a köztudatba. 

13) Jordan Belfort (A Wall Street farkasa)

A Wall Street farkasa című film tulajdonképpen Jordan Belfort életrajzán alapul. A férfi először luxuskörülmények között élt, de két esztendő múlva tőzsdei csalás miatt börtönbüntetést kapott. Miután kiszabadult, Belfort írt két könyvet az életéről, és motivációs beszédeket tartott. A valóságban Jordan Belfortnak sosem volt “a Wall Street farkasa” ragadványneve. Ez a becenevet az ügynöke találta ki, amikor címet kerestek a könyvéhez, ami a film alapjául szolgált.

14) Edna Mode (A hihetetlen család)

A 2004-ben bemutatott A hihetetlen családban Brad Bird által megszólaltatott Edna Mode-ot egy, az 50-es, 60-as, 70-es években népszerű volt hollywoodi jelmeztervező, Edith Head inspirálta, aki olyan nagymenő volt a szakmában, hogy munkájáért 35 Oscar-díjra jelölték, amiből nyolcat haza is vihetett.

15) Lucy (Az 50 első randi)

Sokan azt gondolhatnánk, hogy a Drew Barrymore által alakított karakter betegsége, a Goldfield-szindróma egy kitalált betegség, ám a valóságban tényleg létezik az agynak egy olyan elváltozása, ami szintén előidézheti a rövid távú memória hosszú távú elraktározását. Michelle Philpots, a Lucyt ihlető hölgy is egy ilyen betegségben szenved, ugyanis agya 1994 óta nem tudja elraktározni az emlékeket, így a filmben is látott módon azzal kezdi a reggeleit, hogy átnézi a fényképalbumait, melyekben apró üzeneteket hagyott magának, hogy legalább nagy vonalakban képben legyen az életével.

20 színésznő, akikre csak idősebb korukban emlékszünk, pedig ők lopták el egykor nagypapáink szívét

(Forrás: Filmezzünk.hu)

1 2 3 4