15 karakter, akit valós személy ihletett

  • 7 hónap ago
  • 98566 Views
  • 26 20
15 karakter, akit valós személy ihletett

Szerethetjük vagy utálhatjuk az alábbi karaktereket, de egy biztos: örökké beékelődtek a köztudatba. 

9) Rocko (Rocko)

A Nickelodeon egykori sorozatának főszereplője nem más, mint maga Woody Allen. A producerek ugyanis úgy írták le a szereplőt annak idején, hogy egy fiatal, emberszerű Woody Allen, aki otthonát hátrahagyva a felnőttek szürrealisztikus világába költözik.

10) Popeye (Popeye, a tengerész)

A jókedvű, mindig spenótot habzsoló tengerészt szintén egy létező személy inspirálta, méghozzá egy Frank “Rocky” Fiegel nevű fickó, aki Popeye megálmodójának a szülővárosából származott, és arról volt híres, hogy mielőtt kihívta volna ellenfelét egy párbajra, erősítőként valami erőset főzött magának.

11) Nacho Libre (Nacho Libre)

Mielőtt Jack Black 2006-ban életre keltette a karaktert, valóban létezett egy Nacho Libre. A férfit eredetileg Sergio Gutierrez Beniteznek hívták és egy mexikói pap volt, aki szabadidejében maszkos birkózónak öltözött, a győzelmei által befolyó bevételből pedig árva gyerekeknek vásárolt élelmet.

12) Moe Szyslak (A Simpson család)

Louis “Red” Deutsch egy New Jersey-i bartender volt a 70-es években, akit két professzionális csínytevő, Jim Davidson és John Elmo állandóan kamu hívásokkal idegesítettek. A csapost annyira felpaprikázták a telefonbetyárok, hogy megkapta a Red, azaz Piros becenevet, később pedig Moe Szyslak személyében képernyőre került A Simpson család keretein belül.

1 2 3 4