15 karakter, akit valós személy ihletett

  • 6 hónap ago
  • 98462 Views
  • 26 20
15 karakter, akit valós személy ihletett

Szerethetjük vagy utálhatjuk az alábbi karaktereket, de egy biztos: örökké beékelődtek a köztudatba. 

5) Perselus Piton (Harry Potter)

A Roxfort Mardekár házának vezetőjét John Nettleship, J. K. Rowling egykori tanára ihlette, akit egy heves természetű, hosszú hajú kémitanárként ismertek diákjai. A férfi állítása szerint egészen addig nem ismert magára a Harry Potter-kötetekben, amíg egy riporter rá nem kérdezett az írónőnél.

6) Sherlock Holmes (Sherlock Holmes)

Sherlock Holmes figurája dr. Joseph Bell, az író saját egykori orvosi tanára és mentora alapján született meg. Állítólag elképesztően intelligens volt, és sajátos módszerekkel oldotta meg mindig a rejtélyeket. Arthur Conan Doyle egyszer egy levelében meg is írta a professzornak, hogy tartozik neki Holmes figurájáért.

7) Butters (South Park)

A népszerű sorozat karakterét a széria egyik produceréről, Eric Stough-ról mintázták, akit kollégái sokszor cukkoltak korábban kedves természete és visszahúzódó személyisége miatt, ami azért is komikus, mivel egy ilyen szókimondó, sokszor trágár szavakkal tűzdelt sorozaton dolgozik. Munkatársai eleinte Buddynak, Little Buddynak, végül pedig Buttersnek becézték, ami azóta is rajta maradt.

8) Shrek (Shrek)

A barátságos ogre karakterét Maurice Tillet, egy 40-es évekbeli birkózó ihlette, aki akromegáliában, egy ritka, a csontokat érintő betegségben szenvedett.

1 2 3 4