10 titkos részlet, ami új megvilágításba helyezi a kedvenc rajzfilmjeidet

  • 8 hónap ago
  • 22268 Views
  • 5 3
10 titkos részlet, ami új megvilágításba helyezi a kedvenc rajzfilmjeidet

Nemcsak a filmrendezők és forgatókönyvírók szeretnek húsvéti tojásokat rejteni a munkájukba. A rajzfilmek gyártói is igyekeznek elérni, hogy kedvenc filmjeid azután is tudjanak újat mondani, hogy már ezredszer nézed meg őket.

Íme néhány példa, ami arra inspirálhat, hogy leporold a régi DVD-ket és te magad is titkos részleteket fedezz fel legkedvesebb rajzfilmjeid képkockáin.

1) Vajon mit rejtegetnek a Csibefutam csirkéi?

Csibefutam

A Csibefutamban minden csirke hord valamilyen kiegészítőt a nyakán, legyen szó nyakláncról, sálról vagy egyébről, senkinek sem fedetlen a nyaka. Ennek az animációs filmnek a csibéit (jobban mondva a csirkék modelljeit) ugyanis agyagból gyurmázták, és a fejüket el lehet fordítani. Ahhoz, hogy a fej és a test két részének érintkezési pontját eltakarják, az animátoroknak bravúros ötlettel kellett előrukkolnia.

2) Miért van az, hogy az első göndör hajú hercegnőre olyan sokat kellett várnunk?

A kis hableány alkotói eredetileg gyönyörű göndör hajat szántak Ariel-nek. 1989-ben azonban sajnos a számítógépes grafika kezdetlegessége miatt ez még nem volt kivitelezhető. Ezért van az, hogy az első bongyor Disney hercegnő Merida a Merida, a bátor című 2012-es filmből. Még a 2000-es években is három évbe tellett, mire kitaláltak egy speciális szimulátort, ami képes megjósolni 50 rakoncátlankodó hajfürt mozgását. Csak képzeljük el, hogy két hónapos munka eredménye a kapucniját lehúzó Merida meganimálása.

3) Mufasa és Scar nem voltak testvérek.

Az oroszlánkirály

Kiderült, hogy Az oroszlánkirály alkotói egy súlyos titkot rejtegetnek. Ha hihetünk a filmkészítők szavainak, Mufasa és Scar csupán két ragadozó, akik ugyanabban az oroszlánfalkában nevelkedtek, de nem voltak testvérek. Az alkotók úgy fogalmaztak, hogy a természetben is úgy van, hogy amikor a falkavezér megöregszik, egy fiatalabb veszi át a helyét, ezért alakul így a történet is. Ekkor jöttek rá, hogy a két oroszlán nem testvérek, ezt azonban a nézőkkel hosszú ideig nem közölték. Az a tragikus jelenet tehát elviekben nem is olyan szomorú, mégis fájdalmas végignézni.

1 2 3 4