A 10 legemlékezetesebb mozis szörnyóriás

  • 8 hónap ago
  • 9648 Views
  • 10 8
A 10 legemlékezetesebb mozis szörnyóriás

Az óriásszörnyeket mindenki szereti. Azokat, akik egyetlen jól irányzott csapással felhőkarcolókat zúznak porrá. Akik úgy gázolnak át egy tízmilliós nagyváros betondzsungelén, mint forró kés a vajon.

7. King Kong – King Kong

King Kong - King Kong

King Kong erősen egy olyan karakter, akihez nagyon nem kell semmit hozzáfűzni. Nem él olyan ember a földön, aki ne hallotta volna az óriásgorilla nevét, és ne látott volna legalább egy filmet vele. 2005-ben egy váratlan húzásnak hála dinoszauruszokkal csaphatott össze – igen, egy T-Rex is kapott párat a szőrös mancstól. A jó öreg Kong elég sok filmet lenyomott már, egyszer még Godzillával is összeakasztották a bajszukat.

6. Tremors – Ahová lépek, szörny terem

Tremors - Ahová lépek, szörny terem

A Tremors filmek nagyon furcsa szörnyei – magyarul talán drabáloknak hívták őket? – annyiban kilógnak a sorból, hogy ők a földfelszín alól támadnak. A dögök nem látnak, de cserébe hihetetlen pontosan érzékelik a rezgéseket, szóval ha csak egy lépést is tesz az ember, már tudják, hol van – és mennek is behúzni a föld alá szerencsétlent. Jópofa film volt, de az 1990-es első rész sikerét nem nagyon sikerült a későbbi próbálkozásoknak megismételni, a Tremors 4-et pedig lehetne használni Gitmóban terroristák vallatására, egész nagy sikerrel.

5. Marshmallow Man, Szellemirtók

Marshmallow Man, Szellemirtók

Stay Puft! Hát igen, a nagysikerű Szellemirtók Michelin-babát megszégyenítő óriásszörnye elég viccesen néz ki, de ez azért nem akadályozta meg abban, hogy jó nagy kalamajkát csináljon.. Be is linkelem inkább magát a klipet, mert az egész film egyik legjobb pillanata a Marshmallow Man megjelenése. Helló, Mr. Stay Puft!

1 2 3 4