15 film, amelyben a miniatűr modellek hihetetlen hatást keltenek

  • 8 hónap ago
  • 20320 Views
  • 2 2
15 film, amelyben a miniatűr modellek hihetetlen hatást keltenek

A filmekben mindent perspektívának neveznek. Nem mindig hiszünk a szemünknek, vagyis annak, amit a képernyőn látunk. Akár autós üldözés, szörnyek, akár egy fantasztikus világ, különleges effektusok a film középpontjában állnak.

5) A Gyűrűk Ura: A két torony

A J.R.R. A Tolkien univerzum, a Weta Workshop számos kitűnő részletezésű páncélt, fegyvert és helyet fejlesztett ki olyan jelenetekre, mint például a Saruman és seregének otthona Isengard. Amikor ebből a szempontból látja ezt a néző, valójában nem is olyan ijesztő és lenyűgöző, mint a filmben.

Egy másik felismerhető hely a filmben a Helm Deep, egy nagy völgy a Rohan erődjén belül. A Saruman és a Rohan egyik legfontosabb csatája Helm Deep-ben történt. De ki tudta, hogy valójában ez egy ilyen kisméretű épület?

6) A lehetetlen

A lehetetlen című film egy igazi történetet mesél el egy olyan családról, aki Thaiföldön nyaralt az Indiai-óceánon, 2004. december 26-i szökőár idején. A szökőár létrehozásához a legénység 1: 3-as méretűre tervezte a bungalókat és a környező épületeket, egy szabadtéri 80 × 100 méteres víztartállyal.

7) Függetlenség napja

A Függetlenség napja című film nagymértékben függ a miniatűr modellektől és a gyakorlati hatásoktól, és 430 VFX felvételt tartalmaz. Volker Engel, a VFX felügyelője elmondta, hogy az étteremben lévő emberek forgatták a fejüket, amikor megbeszélte partnereivel a Capitol és a Fehér Ház felrobbantását.

8) Harry Potter

2012-ben a Hogwarts kastély miniatűr modelljét kitalálták és megépítették a Harry Potter stúdióban, a Leavesden Studios-ban. A Hogwarts School of Witchcraft volt az egész Harry Potter filmsorozat forgatókönyve.

1 2 3 4