10 film, amitől visszanyered a bizalmadat az emberekben

  • 8 hónap ago
  • 13551 Views
  • 6 3
10 film, amitől visszanyered a bizalmadat az emberekben

Alábbi összeállításunkban olyan filmeket ajánlunk a kedves Olvasóink figyelmébe, amikkel tényleg érdemes eltölteni az időt. A produkciókban értékes leckéket lehet megtanulni az élet több területéből, miközben egyszerre fognak megríkatni és megnevettetni is.

5) A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

Chris Gardner célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat. Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés „tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy  minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

6) Patch Adams (1998)

Patch Adams örökre megváltoztatta a gyógyításról kialakított képünket. Egy olyan időszakban kezdett dolgozni, amikor az orvosok puszta tárgyakként, megoldandó problémaként tekintettek betegeikre, de ő meglátta bennük az embert, és rájött, hogy az emberi közelség, és főképp a nevetés legalább annyira fontos a gyógyuláshoz, mint a megfelelő diagnózis és a gyógyszerek. Ez a film az ő történetét mutatja be.

Patch Adams (1998)

7) A bakancslista (The Bucket List, 2007)

Carter Chambers egész élete során jegyezgette azokat a dolgokat, melyeket meg akart tenni, a milliárdos Edward Clole-t azonban csak a pénz foglalkozotatta, és az, hogyan tudna még nagyobb vagyonra szert tenni. A két férfit a sors egymáshoz sodorja egy kórteremben, és felisermik, eljött az idő, hogy azt tegyék, amit mindig is szerettek volna.

A bakancslista (The Bucket List, 2007)

1 2 3