Orvosok mondják el, mik a legirreálisabb pillanatok a filmekben

  • 9 hónap ago
  • 5814 Views
  • 0 1
Orvosok mondják el, mik a legirreálisabb pillanatok a filmekben

Sokszor láthattuk már filmekben vagy tévésorozatokban, hogy a defibrillátor hogyan hozza vissza az ember életét. Valaki szíve leáll, majd az orvos azt kiáltja, “Kész!” ezután megsokkolja a páciensét, aki visszatér az életbe. Valójában ez nem így működik és a valóságban egy defibrillátor nem tudná megmenteni azt az embert. Ezen kívül számos olyan dolog van, ami a filmekben működik, az életben sajnos nem.

7) Az ápolók nem kapnak elég elismerést.

Orvosok mondják el, mik a legirreálisabb pillanatok a filmekben

Megszoktuk, hogy az orvosokat látjuk a tévésorozatok főszereplőinek. Folyamatosan ellenőrzik a betegeket és gyakorlatilag az összes “fontos” feladatot ők végzik. Az ápolók ezzel ellentétben általában a háttérben vannak. Gyakran nem szükségesnek mutatják őket. Viszont a valóságban az ápolók kritikus orvosi ellátást nyújtanak. Ők azok, akik legtöbbet foglalkoznak a betegekkel.

Ezen felül azok a feladatok, amiket a sorozatokban az orvosok végeznek és a nézők szerint nagyon menő, általában az ápolók feladata. Például a Doktor House című sorozatban van egy beteg, aki megmagyarázatlan rohamokban szenved. Doktor House és csapata rájön, hogy szalagféreg fertőzése van és a nézők géniuszoknak tekintik őket. Viszont egy gyakorlott ápoló ugyanezt a diagnózist könnyedén megállapította volna.

8) A rohamokat pont az ellenkező módon kéne kezelni.

Orvosok mondják el, mik a legirreálisabb pillanatok a filmekben

Amikor valakinek rohama van, a tévés orvosok lefogják a beteget és valamit a szájukba tesznek, mert ez elvileg megakadályozza, hogy lenyeljék a nyelvüket. A valóságban ezek közül egyikre sincs szükség. Lehetetlen, hogy egy ember akinek rohama van lenyelje a nyelvét, és ha a szájukban van egy tárgy, abba a fogaikat is eltörhetik. Az orvosok a beteg mozgását sem korlátozzák. Amit tehetnek és tesznek is az az, hogy oldalukra fordítják a beteget, hogy könnyebben lélegezzenek és valami puhát tesznek fejük alá.

//Mink Olívia//

14 szokatlan eset, amiért hírességek visszautasították a nagy lehetőségüket

(via Brightside)

1 2 3