18 elképesztő tény, ami első olvasásra hazugságnak tűnik

  • 2 év ago
  • 55507 Views
  • 4 5
18 elképesztő tény, ami első olvasásra hazugságnak tűnik

Jó lehet tudósnak lenni: az ember izgalmas, időként őrült kísérleteket bonyolíthat le minden nap, legyen szó a világ összes hangyájának „megszámolásáról”, földrengés közbeni pillangófigyelésről vagy egy delfinnel folytatott telefonbeszélgetésről.

14) Több mesterséges flamingóbábu létezik, mint amennyi élő

A flamingó egy ritka madárfaj, de annyira szép, hogy sokan a hátsókertjükben szeretnék látni. Ez az oka annak, hogy többször annyi (majdnem egymilliárd) műanyag flamingó készült, mint amennyi élő példányt fellelhetünk a földgolyón (2-3 millió).

13) Az eper nem bogyós gyümölcs

Az eper tulajdonképpen egy nagyra magbuga (magtartó), amin gyümölcshús van. El kell telnie egy kis időnek, mire az ember hozzászokik a tudathoz, hogy a zöld és fehér magocskákról beszélünk.

12) A banán ellenben bogyós gyümölcs

A növény, melynek termése a banán, voltaképpen egy hatalmas fűféle, melynek a banánok a gyümölcsei. A definíció szerint a bogyós gyümölcsök puhák és édesek, illetve sok magot tartalmaznak. Nos, a banán bizony bogyós gyümölcs, csak kifejlesztették a mag nélküli változatát.

11) Pyrosome — egy lyukas, hosszú féreg él az óceánban

Ezt az élőlényt tengeri egyszarvúnak nevezik. Kis példányszáma miatt csak nagy ritkán lehet látni pyrosome-okat. A belül lyukas, áttetsző órások több ezer világító organizmusból állnak, és sokszorozódással szaporodnak. Akár még egy kék bálna méretét (több mint 30 métert) is elérhetik.

1 2 3 4 5