10 törölt filmjelenet, amit sosem láthattunk

  • 10 hónap ago
  • 19642 Views
  • 4 5
10 törölt filmjelenet, amit sosem láthattunk

Sok film teljesen más megvilágításba kerül, ha megnézzük, mit terveztek eredetileg a készítők. Ezekből gyűjtöttünk most össze tízet, de vigyázat, spoilerveszély!

1. Ragyogás (1980)

Ragyogás (1980)

Az alábbi jelenet Wendy (Shelley Duvall) és fia, Danny (Danny Lloyd) menekülése után, de még a Jackről készült fotó megmutatása előtt játszódott volna, méghozzá egy kórházban. Ullman (Barry Nelson), Jack főnöke meglátogatja Wendyt és Dannyt, hogy meghívja őket magához Los Angeles-i otthonába. Stuart ajándékba ad Dannynek egy teniszlabdát, mesél Wendynek a történtekről, majd távozik. A jelenetből kiderül, hogy Jack holttestét nem találták meg a rendőrök. Ez rengeteg kérdést vetett volna fel: ott volt egyáltalán a test? Esetleg elnyelte a múlt, így magyarázható a kép a fiatal Jackről? Sőt, lehet, hogy mindaz, amit láttunk meg sem történt, csak Wendy és/vagy Danny fejében? A jelenetet le is forgatták, de Kubrick végül úgy döntött, inkább kivágja a végső változatból.

2. Star Wars: A Jedi visszatér (1983)

Star Wars: A Jedi visszatér (1983)

Luke (Mark Hamill) és a Császár (Ian McDiarmid) végső harcánál megjelent volna Obi-Wan (Alec Guiness) szelleme, hogy beavatkozzon a küzdelembe, és győzelemre segítse az ifjú Jedi lovagot. Sőt, a film végén Yoda mester (Frank Oz) és Obi-Wan is „feltámad”, valamint kiderült volna a titok, miszerint Owen bácsi (Phil Brown) nem más, mint Owen Kenobi, Obi-Wan testvére. Utóbbi lehetőséget persze eltörölte az előzménytrilógia, de Obi-Wan rokoni kapcsolatai nemrég ismét lázba hozta a rajongókat: lehet, hogy Rey (Daisy Ridley) az ő lánya Az ébredő Erőben?

3. Családi vakáció (1983)

Családi vakáció (1983)

A végső változatban a Griswold família megérkezik úticéljához, a Walley World vidámparkhoz, de az zárva van. Eredetileg azonban Clark (Chevy Chase) és családja lenyomozza Roy Walley-t (Eddie Bracken), a park alapítóját, majd fegyverrel kényszerítik őt és munkatársait, hogy tánccal és énekléssel szórakoztassák őket. Miután megjelennek a rendőrök, felbukkan a titokzatos piros sportkocsis nő is (Christie Brinkley), aki felfedi, hogy ő Walley lánya, és lebeszéli apját arról, hogy vádat emeljen Griswoldék ellen. A legutolsó jelenet pedig egy repülőn játszódik, amiről kiderül, hogy rossz járat Griswoldéknak, ezért Clark eltéríti. A tesztközönségnek annyira nem tetszett ez a verzió, hogy teljesen átírták a befejezést. (A filmből tavaly készült remake.)

1 2 3 4