A világ 10 legkisebb országa, melyek létezéséről biztosan nem tudtál

  • 2 év ago
  • 63621 Views
  • 3 5
A világ 10 legkisebb országa, melyek létezéséről biztosan nem tudtál

Gyakran úgy hisszük, hogy a világ több mint 200 országának mindegyikéről hallottunk már legalább egyszer. Van azonban a bolygónkon néhány olyan állam és tartomány, melyek neve legtöbbünknek bizonyosan ismeretlenül cseng. Előfordul, hogy mindössze néhány család él egy-egy ilyen helyen, elképesztően kis területen.

Íme tíz aprócska ország, melyek népessége csupán egy falu lakosságától egy közepes városnyi emberig terjedhet.

1) Palau

Terület: 459 km2

Népesség: 21347 fő

Palaui Köztársaság egy szigetország, több mint 300 különböző méretű szigetecskével. Palau az egyik legfantasztikusabb hely a földön: esőerdeiben ritka növények és madarak élnek. Vizeiben hemzsegnek a különleges cápák: 130 veszélyeztetett közülük. A legérdekesebb látványossága egy tó, melyben a medúzák száma meghaladja 2 milliót. Ezek az egyedek mára már elvesztették a csípéseket okozó tulajdonságukat.

2) Niue

Terület: 261.46 km2

Népesség: 1 190 fő

Niue egy piciny óceániai sziget. A lenyűgöző kilátás ellenére nem vált közkedvelt turisztikai célponttá. Az ország éppen ezért külföldi, főként új-zélandi segélyekre szorul. Fővárosa egy kicsi falu kevesebb mint 600 lakossal. Reptere és igazi szupermarkete is van, bár ez utóbbiból összesen eggyel büszkélkedhet csupán.

3) Saint Kitts and Nevis

Terület: 261 km2

Népesség: 52 329 fő

Ez az állam két szigetből áll, melyek nevei mondanunk sem kell, hogy Saint Kitts és Nevis. Az egyik legelterjedtebb megélhetési forrás az a gazdasági program, melynek keretében a 250 000 dollárt meghaladó pénzösszeggel rendelkezők befektethetnek a helyi cukoriparba, ezáltal nyerve el az állampolgárságot St. Kitts szigetén. Ezt a jogot úgy is megszerezhetjük, ha 400 000 dollárnál kevesebb értékben ingatlant vásárolunk a két sziget valamelyikén.

1 2 3 4