10 híres gyerekszínész, akinek a karrierje érdekes fordulatot vett

  • 11 hónap ago
  • 79532 Views
  • 10 10
10 híres gyerekszínész, akinek a karrierje érdekes fordulatot vett

Számtalan olyan sztár van, akinek a felemelkedését és hullámvölgyeit gyerekkoruktól figyelemmel kísérjük. Tanúi vagyunk felcseperedésük folyamatának. Ki gondolta volna, hogy Macaulay Culkin, mindenki kedvenc Kevinje a Reszkessetek, betörők! című filmből olyan nehéz időszakon fog átmenni, ami nemcsak a karrierjét teszi tönkre, hanem az életét is veszélybe sodorja? Az egyik legnagyobb nehézség, amivel a nagyon fiatalon befutott színészek szembenéznek, az a kamera kártékony hatása a viselkedésükre és fejlődésükre.

9) Christian Bale

Christian Bale

Christian Charles Philip Bale először 13 évesen került először a nagyközönség figyelme középpontjába, amikor Steven Spielberg A Nap birodalma (Empire of the Sun) című filmje nyomán. Attól kezdve olyan mesterművekben játszott mint A gépész (The Machinist), The Fighter – A harcos, valamint a Batman trilógia. Sokan úgy tartják, ő az egyik legváltozatosabb szerepeket is bevállaló színész a saját generációjában. Olyan dolgokba is belemegy, amire sok színész nemet mondott volna. Például lefogyni vagy meghízni egy-egy szerep kedvéért, ijesztően rövid idő alatt, ami az egészségét is veszélybe sodorhatta volna.

10) Winona Ryder

Winona Ryder

Winona Laura Horowitz 15 évesen robbant be a filmvilágba. Számos elismerő kritikát és széleskörű figyelmet kapott a gót tini, Lydia Deetz alakításáért Tim Burton Beetlejuice – Kísértethistória című filmjében. Nem sokkal azután, hogy az Ollókezű Edward (Edward Scissorhands) is befutott, a színésznőt rajtakapták Kaliforniában, amint ruhát lopott több mint 5000 dollár értékben. Ryder-t azzal is megvádoltk, hogy illegális drogot használt. 2002-ben bolti lopásért és vandalizmusért is elítélték. Bár Winona-nak sikerült túllendülnie ezen a nem túl fényes korszakán, csak a 2016-os Stranger Things Netflix filmben kapott ismét jelentős szerepet.

+1) Bonnie Wright

Bonnie Londonban született Sheila Teague és Gary Wright ékszertervezők, a Wright & Teague cég tulajdonosai második gyermekeként. Mikor 9 éves volt elment a Harry Potter castingjára és szinte azonnal meg is kapta a szerepet. Így 10 éves korától 21 éves koráig a Harry Potter filmekben Harry legjobb barátja, Ron Weasley húgát valamint Harry Potter szerelmét, Ginny Weasley-t játszotta. Eleinte nem volt sok szerepe, de egyre többet játszik a filmekben. A Potter-sorozaton kívül eddig két tévéfilmben is játszott, egyikben a fiatal Agatha Christie-t alakította. Így lett híres egy egyszerű angol lány. Egyszer kérdezték tőle egy interjúban, hogyha bárki más szerepébe, vagy karakterébe bújna, akkor ki lenne az. Ő erre azt válaszolta, hogy mindig is Ginny szeretne maradni, mert ez áll a legközelebb hozzá.

10 színész, akik még soha nem teljesítettek rosszul

(Forrás: Brightside)

//Jana//

1 2 3 4