16 eszköz, amelynek eredeti használata meg fog lepni

  • 2 év ago
  • 14316 Views
  • 3 0
16 eszköz, amelynek eredeti használata meg fog lepni

Sok mindennapi dolgot, teljesen más okból találták ki, mint amire valójában használjuk és vannak köztük nagyon érdekes eredetűek.

13) Tea filter

A tea filtert 1904-ben mutatta be Thomas Sullivan kereskedő. A teát nagyméretű dobozokban értékesítették. Sullivan úgy döntött, hogy előnyösebbek a kisebb csomagoknak az értékesítése és a selyemzsákok felhasználása. A New York-i vendéglősök kénytelenek voltak a teát új csomagolásban használni.

14) Szegecsek a farmeren

A szegecsek a farzseben nemcsak díszítésként funkcionáltak. Amikor megjelentek a farmerek, a munkások farmerben dolgoztak, de a kemény munka miatt a farmerük gyorsan foszlott. Szerencsére találtak megoldást: szegecseket erősítettek fel. A szegecselt nadrág hatalmas siker lett. Még ma is viseljük őket, így el tudjuk képzelni milyen forradalmiak lehettek akkoriban.

15) Fidget spinner (pörgettyű)

A Fidget spinner 2017-ben vált népszerűvé, bár 1993-ban már találtak hasonló eszközöket. Kezdetben a létrehozását Catherine Hettingernek tulajdonították, aki játékot készített a lányának újságból és ragasztó szalagból. Úgy gondolják, hogy egy stresszt csökkentő játék, azoknak, akiknek problémájuk van a koncentrációval és szoronganak.

16) Cipő a vezetéken

Számos vélemény terjeng róla:

  • Ez egy módja annak, hogy a hallgatók megünnepeljék az érettségi végét, illetve a katonák a szolgálatuk végét és a levegőbe dobják mindazt, amivel rendelkeznek.
  • Vannak, akik azt hiszik, hogy a lógó cipő segít a jövőben. Például a következő életben, amikor egy személy meghal, szelleme visszatér a Földre.
  • A cipők a befolyási zóna határait mutatják, tájékoztatva az embereket arról, hogy a helyi szabályok a vonalon túlmutatnak.
  • New Yorkban és Los Angelesben ez a helyi bűnözői csoport jele a másiknak: a szomszédos ház drogokat árul. A cipő színe és alakja határozza meg mit vásárolhat.
  • A cipőket a tolvajok dobják a vezetékre, hogy áramütést hozzanak létre. Míg ezzel foglalkoznak, a tolvajok lopnak.

16 ötletes WC-szimbólum, a 3.-nál ordítva fogsz nevetni 😀

(Forrás: Brightside)

//Noncsi//

1 2 3 4