16 eszköz, amelynek eredeti használata meg fog lepni

  • 2 év ago
  • 14366 Views
  • 3 0
16 eszköz, amelynek eredeti használata meg fog lepni

Sok mindennapi dolgot, teljesen más okból találták ki, mint amire valójában használjuk és vannak köztük nagyon érdekes eredetűek.

9) Párnák

A párnát úgy alakították ki, hogy az alvás során a rovarok ne tudjanak bemászni az ember orrába, füleibe és a szájába. Az ősi kínaiak kemény párnákat használtak, mert úgy gondolták, hogy ezek elvezetik a test energiáit. Az afrikaiak úgy hitték, hogy álmaikban a párna segít az őseikkel való kommunikációban. Az európai férfiak nem használtak párnákat, mert a gyengeség szimbólumának tartották.

10) Pólók

A Második Világháború alatt a pólókat alsóneműnek használták. A nyilvánosság előtt pólóban megjelenni olyan volt, mintha az ember meztelenül jelent volna meg. A sztereotípiát 1951-ben törölték el A Streetcar Named Desire című filmben, ahol Marlon Brando majdnem minden jelenetben fehér pólóban jelent meg. Idővel a póló felsőruházat lett.

11) Futópad

A futópad elődjét 1818-ban találták fel a foglyok büntetésére (rudak tartották és pengék mozgatták a lábukat) majd később a gabonaőrléshez használták fel bűnügyi felszerelésként.

12) Webkamera

Az első webkamerát 1991-ben találták fel és kávéfőzőn volt rajta. A Cambridge-i Egyetemen a tudományos projekt résztvevőinek egy kávéfőzője volt az egyik emeleten. Amikor kávét akartak inni, akkor egy számítógépen meg tudták nézni, hogy mikor lett kávé főzve. A távoli  számítógépen a kép háromszor jelent meg.

1 2 3 4