10 filmes tény, amiről csak az igazi rajongók tudnak

  • 11 hónap ago
  • 37034 Views
  • 3 0
10 filmes tény, amiről csak az igazi rajongók tudnak

A filmeket azért szeretjük, mert távoli világokba kalauzolnak, ahol érdekes szereplők nem mindennapi életébe leshetünk be. Mivel szinte minden érzékünkre hatnak, segítségükkel 2 órára kiszakadhatunk a hétköznapok szürke forgatagából. Ám, a filmeknek megvan az a tulajdonsága, mint a jó bűvész trükknek, hogy nem tudjuk mi zajlott a háttérben.

4. George Lucas kutyája

George Lucas kutyája

A Stars Wars előkészítésének idejében George Lucas-nak volt egy alaszkai malamutja. A hosszú szőrű, nagytestű négylábú, akivel szinte baráti viszonyban volt, arra inspirálta, hogy az általa kitalált karakter, Han Solo mellé is álmodjon egy hűséges barátot, aki nem ember, de azért nem is kutya. Végül így született meg Chewbacca.

5. Benedict Cumberbatch Holmes

Benedict Cumberbatch Holmes

Sherlock Holmes karakterét sokan sokféleképpen vitték már filmvászonra, az egyik legjobban eltalált alakítás vitathatatlanul Benedict Cumberbatch nevéhez kötődik. Talán a génjeiben van. Hiszed vagy sem, de Cumberbatch távoli rokona Sir Arthur Conan Doyle-nak, az írónak, aki megalkotta a detektív karakterét. Ami pedig még elképesztőbb, hogy ha minden igaz, Cumberbatch rokonságban áll a néhai III. Richárd királlyal, sőt II. Erzsébet királynővel is.

6. A film, amit sose fogsz látni

John Malkovich és Robert Rodriguez

Az zseniális John Malkovich és Robert Rodriguez vajon mit gondolhattak, mikor készítettek egy filmet, melynek bemutatóját 2115-re tűzték ki? A film, mely a 100 év címet viseli egyébként 2015-ben készült el, a premiert azonban csak száz évvel később tartják majd. (Azaz már csak kilencvenöt.) Az egésznek igazán profán oka van. A produkció egyik alkotója, Rémy Martin egyben egy francia konyakgyár tulajdonosa is, melynek a neve Louis XIII. Ez a konyak annyira különleges, hogy egy üveg belőle csak 100 év érlelődés múltán juthat el a vásárlókhoz. Így úgy gondolták, hogy a filmet is hagyják érlelődni. A premier hivatalos dátuma 2115. november 18., mely egyben a konyak piacra kerülésének időpontja is. Néhány szerencsésnek, többek közt Malkovich-nak is megvan már a jegye a bemutatóra, amit majd az utódaikra hagyhatnak. A film szlogenje egyÉbként a szomorú igazság a jelen emberének: „A film, amit sosem fogsz látni”.

1 2 3 4